20 JUT 38 5 11 22 26

Datum plaatsing: 21-08-2021 15:55:00

Vrouwenvoetbal: Foto's: ADO wint oefenduel in slotfase van Ter Leede

De ADO Den Haag Vrouwen speelden zaterdagochtend hun laatste oefenduel ter voorbereiding op het nieuwe seizoen op Sportpark de Roodemolen te Sassenheim.

Afgelopen woensdag werd er nog ruim gewonnen van Saestum (6-0) op Sportpark Irene te Rijswijk.

De wedstrijd zaterdagochtend was echter een stuk lastiger. De tegenstander Ter Leede is zo ongeveer de bakermat van het Vrouwenvoetbal in Nederland. Oud ADO Den Haag trainer Sarina Wiegman speelde voor Ter Leede en was daar ook later coach voor zij bij ADO in dienst kwam als trainer van het Vrouwenelftal.

De ADO Den Haag Vrouwen speelden deze wedstrijd voor het eerst in het nieuwe blauw/zware uittenue met de naam van de nieuwe hoofdsponsor GirlPower Radio.

Jaimy Ravensbergen zette ADO Den Haag al in de 11e minuut op voorsprong, maar ter Leede beet dapper van zich af en wist het de ploeg van trainer Sjaak Polak lastig te maken. Ondanks het overwicht van ADO wist Ter Leede op gelijke hoogte te komen. Nina de Lemmer maakte de gelijkmaker in de 36e minuut.

Na de rust kwam Ter Leede zelfs op voorsprong door een doelpunt van Justina Jansen die de bal aangespeeld kreeg van een medespeelster die door het middenveld en de verdediging van ADO wist te slalommen: 2-1. Het harde schot kon Barbara Lorsheyd niet pareren.
ADO creeerde veel kansen, maar wist ze niet goed af te maken.
Daar kwam in de slotfase van de wedstrijd verandering in. In de 79e minuut zette Nikki IJzerman de 2-2 op het scorebord.
Ruim vijf minuten later maakte Kirsten van de Westeringh het winnende doelpunt voor ADO Den Haag: 2-3

Een mooie spannende wedstrijd ter voorbereiding op de competitiewedstrijd volgende week zondag tegen Feijenoord Vrouwen, die dit seizoen hun debuut in de Vrouwen eredivisie maken.