Verslag: ADO bakt er niets van in uitwedstrijd tegen Sparta

ADO Den Haag heeft zondagmiddag met 0-6 klop gekregen op Het Kasteel.

De nieuwe trainer van ADO Den Haag Ruud Brood koos voor Shaquille Pinas als aanvoerder en begon met een 4-3-3 opstelling.
Ravel Morrison debuteerde in de basis.

Vorig seizoen won Sparta op het Kasteel de competitiewedstrijd met 4-2 van ADO.
Dit seizoen won ADO in eigen huis de bekerwedstrijd tegen Sparta, nadat Luuk Koopmans in blessuretijd de 1-1 had binnengekopt en de strafschoppenserie goed benutte.

Na het ontslag van Aleksandar Rankovic zou ADO met de nieuwe trainer Ruud Brood weer voor een frisse wind moeten zorgen. Niets was minder waar.
Sparta was baas in eigen huis en ADO Den Haag kwam er niet aan de pas. Het Haagse team trok zich op eigen helft terug en van enige aanvallende intentie was geen sprake.
De Rotterdammers kwamen vooralsnog niet tot scoren ondanks een aantal kansen van Thy en Smeets, maar vlak voor rust kwam dan toch de voorsprong voor Sparta op het scorebord, Thy scoorde de 1-0.

Meestal volgt er na een zwakke eerste helft van ADO een betere tweede. Dat was in deze wedstrijd totaal niet het geval.
Morrison was na de rust in de kleedkamer achtergebleven voor Philipp.
ADO kreeg in de tweede helft nog eens vijf doelpunten om de oren. (Een tweede doelpunt van Thy en doelpunten van Mijnans, Harroui, en twee doelpunten van Engels). Een aantal doelpunten was te wijten aan persoonlijke fouten van de ADO-verdediging die zich allerminst van hun beste kant liet zien. De spelers die na wissels in het veld kwamen:  Arweiler voor Karelis, Pascu voor Emkies en Catic voor Besuijen, brachten daar geen verandering in.
De enige Haagse bluf die de -door de coronamaatregelen- tv-kijkende supporters deze wedstrijd konden zien was van Beugelsdijk, die net als Meijers aan het eind van de wedstrijd in het veld kwam voor Sparta.

0-6 verlies tegen Sparta betekent een evenaring van de score in de wedstrijd in het seizoen 1959/1960, toen ADO ook uit met 0-6 verloor van Sparta in een eredivisiewedstrijd.

Uithuilen en opnieuw beginnen dan maar. Volgende week wacht de thuiswedstrijd tegen Heerenveen.