Datum plaatsing: 07-11-2020 18:57:00

Verslag: ADO geeft gelijkspel tegen FC Twente uit handen

ADO Den Haag heeft in het Cars Jeans Stadion zaterdagavond met 2-4 van FC Twente verloren, nadat het van een achterstand van 0-2 in het Haags Kwartiertje op 2-2 wist te komen.

Trainer Aleksander Rankovic liet Elmkies en Karelis deze wedstrijd in de basis debuteren. Hij koos voor het spitsenduo Karelis en Arweiler waardoor Kramer dit keer op de bank moest beginnen.

De wedstrijd, in  het wegens corenamaatregelen lege stadion, betekende een weerzien met oud ADO Den Haag speler Tyronne Ebuehi die na zijn Portugese avontuur momenteel in Twente vertoeft.

Zoals de laatste wedstrijden gebruikelijk had ADO in de eerste helft weinig tot niets in te brengen. Al in de tweede minuut was het bijna raak toen Menig voor het doel van Koopmans opdook, maar hij raakte 'slechts'de paal. De Tukkers drongen ADO op eigen helft terug en creeerden kans op kans, maar wisten tot de 41e minuut de kansen niet te verzilveren. Menig schoot de bal in de verre hoek en zette ADO op een 0-1 achterstand.

De tweede helft bracht wat meer spanning. In de 49e minuut leek Roemeratoe hands te maken in de 16 meter, maar scheidsrechter Dieperink zag er, ook na raadplegen van de VAR Kevin Blom, geen penalty in voor ADO. Terwijl in eerder speelrondes om het minste balcontact met de arm de scheidsrechter wel de bal op de stip liet leggen.
Twente speler Danilo vergrootte in de 59e minuut de voorsprong voor Twente, net nadat Bourard en Goossens waren ingebracht voor Philipp en Elmkies.
Nadat even later ook Catic en Kramer voor Ratiu en Arweiler in het veld kwamen kwam ADO uit het niets in het Haags Kwartiertje in de wedstrijd terug.Ould Chikh raakte de lat en in de rebound werkte Twente speler Pleguezuelo de bal in eigen doel. Tien minuten later schoot Bourard op aangeven van Kramer de gelijkmaker binnen.

Dat werd toch even billenknijpen daarna voor ADO,  zou ADO het  punt net als tegen AZ veilig weten te stellen? Want zoals de statistieken uitwijzen weet Twente in de loop der jaren altijd in de laatste minuten tegen ADO te  scoren.
Helaas was dit nu ook weer zo. Twee minuten na de gelijkmaker was het alweer raak voor FC Twente, Danilo zette de 2-3 op het scorebord en in de blessuretijd werd het ook nog 2-4 door invaller Van Leeuwen.

Komende week speelt ADO een oefenduel met een nog onbekende tegenstander. De competitie ligt namelijk volgend weekend wegens interlandvoetbal stil. De week erna volgt de alles of niets wedstrijd tegen Sparta op het Kasteel, waarvan trainer Henk Fraser op het lijstje staat om de naar Belgie vertrokken John van de Brom op te volgen.