Datum plaatsing: 01-11-2020 19:08:00

Verslag: PSV makkelijk langs ADO Den Haag

ADO Den Haag werd zondagmiddag in de uitwedstrijd tegen PSV met 4-0 verslagen.

PSV heeft te kampen met  veel spelers die positief op corona getest zijn. De Brabantse club verzocht de KNVB daarom meerdere keren om uitstel, ook vanwege het zware schema deze week.  PSV speelde afgelopen donderdag de  Europa League wedstrijd  tegen het het Cypriotische Omonia, maar PSV moest de wedstrijd vandaag gewoon laten doorgaan van de voetbalbond.

Dario Del Fabro, die woensdag zijn debuut maakte in de bekerwedstrijd tegen Spanje maakte vandaag zijn debuut voor ADO Den Haag.

PSV kwam in de 16e minuut met hulp van scheidsrechter Kamphuis door een penalty die nooit gegeven had mogen worden!
Van Ewijk tikte Zahavi in de 16 meter licht aan, maar de speler struikelde meer over zijn eigen benen dan dat hij neergehaald werd. Nadat Kamphuis na overleg met de VAR de beelden keer op keer had bekeken, bleef hij bij zijn beslissing en legde de bal op de stip. Zahavi schoot de bal achter Koopmans in: 1-0.
ADO-speler Kramer deelde daarna nog wat speldenprikjes uit, maar keeper Mvogo wist zijn doel eenvoudig schoon te houden.
ADO Den Haag keeper Koopmans werd echter wel flink op de proef gesteld door verschillende aanvallen van Ihattaren en Thomas, hij wist echter samen met Shaquille Pinas die de bal tot twee keer toe van de lijn haalde, erger te voorkomen.
Vlak voor rust moest ADO Den Haag trainer al een wissel toepassen. Ratiu ging met een hamstringblessure het veld in, Pascu kwam voor hem het veld in.

In de rust bleven PSV spelers Malen en Ihattaren in de kleedkamer achter,  Max en Madueke namen hun plaats in.
Invaller Madueke wist PSV in de 52e minuut op 2-0 voorsprong te brengen, hij droeg zijn doelpunt op aan de ernstig zieke perschef van PSV, Thijs Slegers.
Rankovic bracht in de tweede helft Arweiler en Karelis in voor Bourard en Kramer in elater Elmkies en Ould Chikh voor Goossens en Faye, maar het haalde niets uit, ADO kwam niet in het spel te pas.
De Haagse club kreeg in de eindminuten ook nog de 3-0 door Thomas en de 4-0 van Madueke om de oren.

Volgende week speelt ADO Den Haag zaterdagmiddag thuis tegen FC Twente.

Door de maatregelen tegen corona hebben we helaas geen foto's van de wedstrijd kunnen maken.