Datum plaatsing: 28-10-2020 21:47:00

Verslag en foto's: ADO verder in de beker na sensationeel slot

ADO Den Haag bekert verder nadat keeper Luuk Koopmans in de blessuretijd de gelijkmaker inkopte. Na de verlenging en gewonnen strafschoppenserie gaat ADO verder in de beker.

De wedstrijd tegen Sparta betekende een weerzien van oud trainer Henk Fraser en oud-speler Tom Beugeldijk en aan Sparta verhuurde Aaron Meijers. Beide spelers startten in de basis van Sparta.

ADO Den Haag trainer Aleksandar Rankovic koos voor een 5-3-2 systeem en liet Morisson en Del Fabro in de basis debuteren.
ADO speelde deze wedstrijd in het tweede uittenue, dat ook als bekertenue dienst doet.

Sparta-trainer Henk Fraser zat afgelopen zondag tijdens de wedstrijd van ADO Den Haag tegen AZ op de tribune in het Cars Jeans Stadion en had daar blijkbaar wat van opgestoken, want hij zorgde ervoor dat ADO net als in de eerste helft tegen AZ weinig in te brengen had.
Sparta had daarentegen een aantal kansen.ADO moest het al snel zonder Bijen stellen die geblesseerd uitviel, voor hem kwam Amofa in het veld. In de 25e minuut belandde een afstandsschot van Hadoui op de paal en een kwartier later scoorde Gravenberch van net buiten de 16 met links een snoeihard schot de bal achter Luuk Koopmans. Vlak erna had Harroui een grote kans, maar de bal belandde net buiten het doel. ADO spelers Philipp en Kramer probeerden ondertussen nog wat, maar de spelers wisten elkaar niet te vinden of de laatste pass kwam niet goed aan.
Vlak voor de rust had Mijnans de kans om de score te vergroten, maar dat bleef ADO bespaard.

Na de rust kwam ADO Den Haag na een aantal wissels beter uit de verf. Karelis en Bourard kwamen in de 59e minuut in het veld voor Philipp en Rigo. Boy Kemper en Morisson creëerden daarna een aantal kansen, maar keeper Okoye wist zijn doel leeg te houden. Ook nadat  Kemper en Ratiu voor Ould Chikh en Van Ewijk werden gewisseld. Toch hing de gelijkmaker in de lucht, die kwam spectaculair in de laatste minuut van de blessuretijd toen ADO Den Haag keeper Luuk Koopmans mee naar voren was gekomen en na een corner de bal achter de Rotterdamse keeper inkopte: 1-1. Een sensatie! Waarbij iedereen even terugdacht aan de treffer van Martin Hansen die in augustus 2015 tegen PSV  in blessuretijd via de hak een doelpunt maakte. Hoe jammer is het dat er dit keer vanwege de corona maatregelen geen publiek aanwezig was om het feestje mee te vieren.

Door de treffer van Koopmans volgde de verlenging van twee maal een kwartier. In het eerste kwartier was Sparta speler Duarte een aantal keren gevaarllijk, maar gelukkig zonder gevolgen voor ADO. In het tweede en laatste kwartier van de verlenging was het ADO die de boventoon voerde en waren Karelis en Ould Chikh dicht bij het winnende doelpunt, dat helaas uitbleef en daarom waren er strafschoppen nodig om een beslissing te brengen.
ADO mocht als eerste aan de penalty's beginnen. Voor ADO benutten Kramer, Karelis, Pinas, Goossens en Ould Chick de penalty's, bij Sparta waren drie spelers trefzeker maar de aanvoerder van Sparta, Vriends, schoot op de lat, waardoor de stand 5-3 in de strafschoppenserie werd en ADO dus naar de volgende ronde in de beker doorgaat!

Maar eerst gaat de competitie verder met zondag de uitwedstrijd tegen PSV.