volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 9 8 0 1 24
2 VIT 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 3 0 21
4 PSV 9 6 2 1 20
5 TWE 9 5 3 1 18
6 HEE 9 5 2 2 17
7 AZA 8 3 5 0 14
8 GRO 9 4 2 3 14
9 UTR 8 2 4 2 10
10 SPA 9 2 3 4 9
11 ZWO 9 1 5 3 8
12 WII 9 2 2 5 8
13 HER 9 2 2 5 8
14 VVV 9 2 2 5 8
15 RKC 9 1 3 5 6
16 ADO 9 1 1 7 4
17 EMM 9 0 3 6 3
18 FOR 9 0 3 6 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 22-10-2020 08:00:00

'Met mensen van De Aftrap om tafel'


Rankovic wil groep uitbreiden voor onderlinge duels


Door  Marijn Abbenhuijs

Vorige week dinsdag, op de dag dat het kabinet aangescherpte maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus aankondigde, oefende ADO Den Haag met een combinatieteam tegen FC Dordrecht. Juventus-huurling Dario Del Fabro speelde een uur, middenvelder Ravel Morrison 77 minuten, de Griekse spits Nikos Karelis maakte zijn officieuze debuut en scoorde daarbij meteen.
Alekxander Rankovic trainer ADO Den Haag
"Deze wedstrijden zijn heel nuttig voor de jongens die nieuw bij ons zijn of die op dit moment niet spelen", zei ADO-trainer Aleksandar Rankovic daar voor het weekeinde over. Om daar gelijk aan toe te voegen dat het voorlopig voorbij is wat betreft het organiseren van oefenduels.

Op niveau brengen
"Nu met de coronamaatregelen wordt het heel moeilijk voor ons om nog oefenwedstrijden te spelen. Dat is vervelend. Nu moeten we proberen om de spelers die nog wedstrijdritme missen op andere manieren op hetzelfde niveau te brengen als de basisspelers."

Die manieren moeten worden gecreëerd tijdens de trainingen en daar heeft Rankovic een vrij grote spelersgroep voor nodig. "Gelukkig heb ik die, zodat we vaak elf tegen elf kunnen spelen, maar het blijft een streep door de rekening. Oefenwedstrijden tegen andere clubs spelen of trainingspotjes onderling zijn toch twee verschillende dingen. Het is niet ideaal."

Maar wat kan helpen, is dat hij een aantal spelers van onder 21 aan zijn selectie kan toevoegen. Zij hebben namelijk ook zo hun problemen. De beloftecompetitie is stilgelegd en de spelers van onder 21 kunnen alleen in kleine groepjes trainen. Talenten uit het elftal van trainer Virgilio Teixeira nu tijdelijk overhevelen naar de spelersgroep van Rankovic helpt dus niet alleen bij het spelen van onderlinge wedstrijden, maar is ook goed voor de ontwikkeling van de Haagse beloften.


In dat kader traint een aantal talenten al af en toe met de selectie mee. Spelers als Sem Steijn, Maarten Rieder, Evan Rottier, Yahya Boussakou, Amine Essabri en Michael en Jonathan Mulder.


Bij de selectie halen
"Ik ga met de mensen van De Aftrap om de tafel om te bepalen welke spelers ik vast bij de selectie haal", gaf Aleksandar Rankovic vorige week al aan. "Het is fijn als ik met 24 of 25 spelers kan trainen, maar dat is dus wel in orde."


Hoe dan ook blijft de situatie er voor zorgen dat het voor Rankovic moeilijker in te schatten is in hoeverre zijn nieuwe spelers fit genoeg zijn om te spelen. "Het is sowieso niet makkelijk om heel erg vooruit te plannen, op dit moment", gaf hij aan. "We zijn afhankelijk van zoveel factoren. De fitheid van de spelers, maar ook het coronavirus."


En dat in een fase waarin de hoofdtrainer steeds dichter bij zijn beoogde basiselftal aan het komen is. Het formeren is voor hem omgeslagen naar bijschaven. Zo bracht hij afgelopen zondag in de met 0-2 verloren eredivisiewedstrijd tegen Vitesse Morrison en Karelis voor het eerst, spelers die ADO extra mogelijkheden bieden. Of ze de Haagse ploeg snel vanaf het begin in de wedstrijden kunnen helpen, moeten ze de komende weken aantonen in de trainingen.

Hoofdtrainer Aleksandar Rankovic bespreekt deze week met zijn collega's van de jeugdopleiding van ADO Den Haag welke spelers van onder 21 vast bij het eerste elftal aansluiten. Hun aanwezigheid in de selectie is in twee opzichten belangrijk. "Het is sowieso niet makkelijk om heel erg vooruit te plannen, op dit moment."