volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 9 8 0 1 24
2 VIT 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 3 0 21
4 PSV 9 6 2 1 20
5 TWE 9 5 3 1 18
6 HEE 9 5 2 2 17
7 AZA 8 3 5 0 14
8 GRO 9 4 2 3 14
9 UTR 8 2 4 2 10
10 SPA 9 2 3 4 9
11 ZWO 9 1 5 3 8
12 WII 9 2 2 5 8
13 HER 9 2 2 5 8
14 VVV 9 2 2 5 8
15 RKC 9 1 3 5 6
16 ADO 9 1 1 7 4
17 EMM 9 0 3 6 3
18 FOR 9 0 3 6 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 20-10-2020 08:00:00

'Het jeugdige zal snel eruit moeten'


ADO Den Haag tegen Vitesse nog te onvolwassen.


ADO Den Haag Ravel MorisonADO Den Haag toonde zich zondag tegen Vitesse niet volwassen genoeg om te profiteren van de manmeersituatie. Waar de meeste basisspelers ervaring missen, ontberen de ervaren bankzitters wedstrijdritme. Een spagaat waar de ploeg na de 0-2 nederlaag snel uit moet komen.door Marijn Abbenhuis

"We speelden op een gegeven moment met drie spitsen voorin", zei Rankovic. "Dan moeten er voorzetten komen en die heb ik niet gezien. Er werd steeds veel te snel naar binnen getrokken. Dat zijn dingen die de jongens zelf moeten herkennen in een wedstrijd."

 

Mooi willen voetballen
Rankovic wees op onvolwassenheid bij de Haagse ploeg, iets wat aanvoerder Peet Bijen onderschreef. "We zijn natuurlijk wel jeugdig", zei de 25-jarige verdediger. "Dat zal er zo snel mogelijk uit moeten. We hebben veel spelers die heel graag mooi willen voetballen. Vroeg voorzetten geven, voelt dan gek. Op dat vlak valt er nog genoeg te leren voor ons."

Het wordt voor Rankovic dus zaak om zo snel mogelijk wat ervaring aan zijn elftal toe te voegen. Routine die de ploeg in de slotfase van de afgelopen transferperiode ook aantrok. Middenvelder Ravel Morrison en spits Nikos Karelis zijn daar voorbeelden van. Ze kwamen zondag in de thuiswedstrijd tegen Vitesse allebei als invaller in het veld.

Met name Morrison liet zien dat hij ADO verder kan helpen. De Engelse Jamaicaan had een aantal verrassende dribbels in huis en vond als één van de weinige spelers bij ADO zo nu en dan een gaatje in de verdediging van Vitesse. "Ravel Morrison is heel goed aan de bal", zei Rankovic. "Hij is een goede speler en wordt elke week fitter."
En met die laatste woorden legde hij meteen de vinger op de zere plek. Want bij ADO hebben de spelers die de afgelopen drie wedstrijden in de basis stonden ervaring en verrassing in hun spel nodig. Maar ontberen de aanwinsten die daarvoor kunnen zorgen nog wedstrijdritme.


Een lastige spagaat, waar de club snel uit moet komen. Precies daarom had Rankovic tot aan december wekelijks oefenwedstrijden gepland. Om spelers als Morrison, Karelis en binnenkort ook Ricardo Kishna op topniveau te krijgen.
Die oefenwedstrijden kunnen door de aangescherpte maatregelen rondom het coronavirus niet meer doorgaan. En dat is een streep door de rekening voor ADO.

 

Wedstrijdritme nodig
"Dat we geen oefenwedstrijden kunnen spelen is een groot nadeel voor ons", concludeerde Rankovic. "Ik had die oefenwedstrijden de komende tijd heel graag gespeeld, omdat de spelers die er kort geleden bij zijn gekomen en in sommige gevallen al lang niet meer hebben gespeeld, wedstrijdritme nodig hebben. Nu moeten we de trainingen gebruiken om ze op niveau te krijgen."
 

Trainingen dus waarin het tonen van meer volwassenheid centraal staat. Het is iets waarin Bijen het voortouw neemt. "Alles moet gewoon maximaal worden uitgevoerd", zei hij stellig. "Op de juiste momenten er staan, ook in de training. Zorgen dat je daarbij ook een bepaalde druk voelt. Op die manier kunnen we een beetje nabootsen hoe dat in de wedstrijden ook gaat. We moeten daar scherp mee zijn. Of je nu jong bent of oud, daarover moet je voortdurend met elkaar praten."
 

Op het trainingsveld heeft de ploeg de juiste mix om op dat vlak ook snel stappen te zetten. De fitheid van Morrison, Karelis en Kishna bepaalt mede wanneer die er in de wedstrijden ook komt.