18 TEL 30 7 6 17 27
19 DBO 30 5 8 17 23

Datum plaatsing: 18-10-2020 16:51:00

Verslag: ADO Den Haag verliest met man meer van Vitesse: 0-2

ADO Den Haag verloor zondag in eigen huis met 0-2 van de Arnhemse club ondanks dat Vitesse de tweede helft maar met tien man speelde.

ADO Den Haag meldde zaterdag voor de wedstrijd dat er drie spelers, waaronder één o21-speler een positieve uitslag na de coronatest hadden. Toch kon trainer Aleksandar Rankovic dezelfde spelers opstellen als in de gewonnen uitwedstrijd tegen VVV.
Ook Vitesse had te maken met een aantal positief geteste spelers, de Arnhemse club meldde via social media dat het gaat om Bruns, Manhoef en Doekhi.

De wedstrijd werd vanwege de coronamaatregelen zonder publiek gespeeld.

ADO Den Haag heeft de laatste vier competitiewedstrijden thuis in het eigen stadion nog niet kunnen winnen en hoopt daar uiteraard in de wedstrijd tegen Vitesse daar verandering aan te brengen.
Dat bleek nog niet zo te zijn in de eerste helft waarin ADO grotendeels op eigen helft bleef, omdat Vitesse veel sterker was. Vooral Tannane gaf de verdediging van ADO veel werk. Het was aan de slordigheid van Vitesse en doelman Luuk Koopmans te danken dat de voorsprong van de gasten lang uitbleef. Die kwam in de 32e minuut, toen Broja de 0-1 op het scorebord zette.
ADO had vlak daarvoor de eerste kans in de eerste helft, toen Catic op aangeven van Bourard op het doel schoot, maar Pasveer wist makkelijk te redden.
ADO kon in ieder geval ondanks de achterstand, wel wat opgelucht de kleedkamer in voor de rust, omdat Tannane voor rust wegens commentaar op scheidsrechter Martens twee maal achter elkaar de gele kaart kreeg voorgeschoteld en dus ook de rode kaart, waardoor ADO na de rust het maar tegen 10 Arnhemmers hoeft op te nemen.

Direct na de rust maakte Ravel Morrison zijn debuut, Bourard was in de kleedkamer achtergebleven. Morrison zette tien minuten later voor op Van Ewijk, maar Pasveer wist het schot van Van Ewijk te pareren.
ADO Den Haag wist verder weinig van de man meer situatie te profiteren, ook niet toen Philipp voor Fay, Kramer voor Besuijen en Karelis (ook voor hem was het zijn debuut) voor Catic het veld in waren gekomen, waardoor ADO met drie centrumspitsen in het veld stond.
Net voor het Haags Kwartiertje inging scoorde Broja zijn tweede doelpunt van de wedstrijd: 0-2. Aan dat doelpunt zat overigens een luchtje van buitenspel, maar het ontging het arbitrale trio en er waren ook geen (werkende) buitenspelcamera's bij deze wedstrijd.
Er waren nog wat kansjes voor Kramer en Arweiler. De grootste kans was voor Arweiler, maar de Duitser zag de bal na zijn harde schot op de lat van het doel van Pasveer belanden, zonder resultaat. Waardoor de wedstrijd in 0-2 eindigde.

Volgende week zondag speelt ADO Den Haag wederom thuis met AZ als tegenstander. Ook bij die wedstrijd mag er vanwege de corona maatregelen geen publiek aanwezig zijn.