Datum plaatsing: 27-09-2020 14:30:00

Verslag en foto's: Feyenoord wint geflatteerd van ADO Den Haag

ADO Den Haag verloor zondag in de Kuip van Feyenoord met 4-2 van Feyenoord in een bijzonder boeiende wedstrijd, waarin ADO grotendeel heel goed in de wedstrijd zat.

Trainer Aleksandar Rankovic stelde deze wedstrijd, waarin hij met 4-3-3 startte i.p.v. 4-4-2 opstelling, aanvoerder Michiel Kramer niet op in de basis, op zijn plaats stond Arweiler. Vijf van de spelers die vandaag in de basis begonnen hadden tot nu toe nog nooit in De Kuip gespeeld. Amar Catic en Dante Rigo mochten voor het eerst in de basis beginnen.

De vandaag 73 jaar oud geworden trainer van Feyenoord, tevens oud ADO speler, Dick Advocaat besloot oud ADO Den Haag speler Jens Toornstra weer in de basis te laten beginnen, in de plaats van de met een lichte knieblessure kampende  Diemers. Verder viel Jörgensen tijdens de warming up geblesseerd uit, op zijn plaats startte Bozenik in de basis van Feyenoord. Advocaat had overigens maar vier wisselspelers op de bank zitten. Vanwege een coronageval in het tweede elftal waren de spelers van dat elftal in quarantaine gegaan.

ADO Den Haag mocht aftrappen en begon meteen aanvallend aan de wedstrijd. Na de aftrap stoomde Catic op naar de achterlijn van Feyenoord en had na 17 seconden maar zijn voorzet werd tot corner verwerkt. Een paar minuten later was het weer ADO dat een kans op een doelpunt had, Dante Rigo's eerste schot op doel werd echter gekeerd.

Het tweede schot op doel van Arweiler was wel raak. De spits profiteerde van een verdedigingsfout van Feyenoorder Geertruida: 0-1. Het eerste doelpunt van ADO in dit seizoen! ADO Den Haag zette steeds meer druk en Feyenoord keeper Bijlow kreeg het druk. In een paar minuten konden Besuijen, Arweiler en Bourard op goal schieten.
Feyenoord wist uit een standaardsituatie terug te komen. Uit een corner kopte Geertruida de gelijkmaker binnen.
Net voor rust ontsnapte ADO Den Haag aan een tweede tegendoelpunt. Toornstra schoot op het doel van Koopmans, dat schot werd tot hoekschop verwerkt. Bij die corner stond Koopmans ver voor zijn doel, maar gelukkig wist Feyenoord van die situatie geen gebruik te maken en zo werd de rust met 1-1 ingegaan.

Tijdens de rust bleven Feyenoordspelers Kökcü en Linssen in de kleedkamer achter. Voor hen kwamen Teixeira en Narsingh in het veld.
De tweede helft was spectaculair. Feyenoord kreeg meer overwicht maar grossierde in verdedigingsfouten, toch zorgden de Rotterdammers dat ADO niet zoveel meer in te brengen had als in de eerst helft.

In de 58e minuut krulde Senesi vanuit een corner met een ongelooflijke mooie omhaal de bal achter Koopmans: 2-1.
Even later zette ADO vanuit een penalty de stand gelijk. Vanaf het moment van overtreding tot de benutte penalty waren er echter wel een paar minuten verstreken. Toen Arweiler, die op aangeven van Van Ewijk een doelkans had, werd hij door Feyenoord keeper Bijlow gehinderd. Scheidsrechter Higler wees naar de stip en Arweiler schoot daarop de bal slap in de handen van Bijlow. Daarna greep de VAR in. Bijlow was te vroeg van zijn lijn gekomen en de penalty werd opnieuw genomen, ditmaal door Pinas die de bal wél in het doel schoot: 2-2.

Lang kon ADO niet voor de gelijkstand genieten, want nog geen anderhalf minuut later schoot Narsingh zijn team op voorsprong: 3-2
In de eindfase was er wederom commotie rondom een penalty. Dit keer was de penalty voor Feyenoord, die door Higler werd gegeven vanwege hands van Pinas, die de bal in de 16 tegen zijn lichaam aankreeg. Pinas kreeg geel en Higler wees naar de stip. De VAR liet Hgler naar de kant komen om de beelden van de situatie te bekijken, maar Higler bleef bij zijn beslissing, waarna Berghuis de penalty benutte en de eindstand van 4-2 op het scorebord zette.

Ondanks het verlies is er vertrouwen, want ADO liet deze wedstrijd goed spel zien. Waar misschien wel aan te werken valt is het dekken van de tweede paal bij corners. Iets wat ADO Den Haag in de eerste helft verzuimde en waaruit een tegendoelpunt viel. Bij latere corner van Feyenoord resulteerde het niet dekken van de tweede paal bijna weer in een tegendoelpunt.

Volgende week speelt ADO weer een uitwedstrijd. Op zaterdag 3 oktober om 20.00u is VVV Venlo in De Koel de tegenstander.