volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 9 8 0 1 24
2 VIT 9 7 1 1 22
3 FEY 9 6 3 0 21
4 PSV 9 6 2 1 20
5 TWE 9 5 3 1 18
6 HEE 9 5 2 2 17
7 AZA 8 3 5 0 14
8 GRO 9 4 2 3 14
9 UTR 8 2 4 2 10
10 SPA 9 2 3 4 9
11 ZWO 9 1 5 3 8
12 WII 9 2 2 5 8
13 HER 9 2 2 5 8
14 VVV 9 2 2 5 8
15 RKC 9 1 3 5 6
16 ADO 9 1 1 7 4
17 EMM 9 0 3 6 3
18 FOR 9 0 3 6 3
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 26-09-2020 09:47:00

Luuk Koopmans: Nu zorgen dat het een team is


Luuk Koopmans leert nieuwe ploeggenoten kennen bij flink verjongd ADO Den Haag In het kwakkelende elftal van ADO Den Haag staat één stabiele factor: keeper Luuk Koopmans. Hij wil zijn zelfvertrouwen gebruiken om team-genoten op de goede weg te krijgen.


door Marijn Abbenhuijs
 
 
Na de verloren wedstrijden overheerst uiteraard de teleurstelling. Ook bij Luuk Koopmans. De 26-jarige keeper van ADO Den Haag kwam tegen Heracles en FC Groningen goed voor de dag en was daarmee een spaarzaam lichtpuntje bij de Haagse ploeg. En dat beseft hij zelf ook. "Uiteindelijk moet je op het veld je eigen taken goed uitvoeren en niet meegaan in het spel van anderen", zegt Koopmans. "Daar hou ik me aan vast en dat gaat gelukkig goed."
 
Het maakt Koopmans op dit moment de meest stabiele factor van dit flink verjongde ADO Den Haag. En vanuit dat gegeven probeert hij zijn teamgenoten meer vertrouwen te geven. "Ik ben één van de jongens die altijd speelt, misschien wel een sterkhouder in het team op dit moment. Daar moet ik mijn rol in pakken. Tijdens de wedstrijd is het moeilijk om vanuit het doel tegen iedereen te schreeuwen. Dat kan ik hooguit bij de verdedigers doen. Verder moeten andere jongens opstaan. Peet Bijen doet dat prima en John Goossens is er ook goed in.
 
"We hebben op dit moment veel jonge jongens. Zij moeten leren om met elkaar te praten en het samen te doen. Dat zien we op de training elke dag. Als wij hameren op die communicatie, ziet het er best goed uit, maar als dat wegvalt, wordt het onsamenhangend."
 
 
Aanspreken
Daar komt nog bij dat de meeste van zijn ploeggenoten nieuw zijn. Het zorgt ervoor dat het niet makkelijk is om snel het juiste groepsgevoel te krijgen. "Het is moeilijk", zegt Koopmans. "Er zijn zestien nieuwe spelers gekomen. Wij moeten ervoor zorgen dat het snel een team wordt. In zekere zin zijn we dat al wel, maar het kan nog veel beter. Ik begin de nieuwe spelers steeds beter te leren kennen. Dat is belangrijk om te weten op welke punten je elkaar kunt aanspreken en hoe je dat moet doen."
 
 
Verstoppertje
Het zorgt ervoor dat de organisatie er volgens de keeper steeds beter uit komt te zien. "Ik heb tegen FC Groningen wel een verbetering gezien ten opzichte van de wedstrijd tegen Heracles. Dat is puur omdat we met z'n allen graag wilden en ook echt gas gaven. Nu komt het erop aan dat we ook gaan durven voetballen en geen verstoppertje spelen als we aan de bal zijn. Maar de intensiteit was goed."
 
Wel maakt Koopmans zich zorgen om de bezetting achterin. "Het is dun bezaaid. Als Peet of Shaquille (Pinas, red.) uitvalt, wordt het dun. Alleen op linksback hebben we nu twee spelers. Ik zie er nog wel graag een aanvaller en een stabiele verdediger bij komen."
 
Dat het op de keeperspositie dunner wordt, is volgens hem overigens geen risico. De Brabantse doelman is natuurlijk ook pas net begonnen aan zijn tweede seizoen in de residentie, nadat hij vorig jaar van PSV overkwam. "De kans is heel klein dat ik nog wegga. Voor mij is dat ook prima. Ik heb het naar mijn zin bij ADO en speel elke wedstrijd."
 
Koopmans blijft voorlopig een stabiele factor. Het is voor ADO te hopen dat er daar snel meer van bijkomen.