Datum plaatsing: 25-09-2020 22:33:00

Verslag en foto's:ADO Vrouwen wint Eredivisie Cup duel van Heerenveen

ADO Den Haag Vrouwen heeft vrijdagavond de eerste wedstrijd voor de Eredivisie Cup in eigen huis met 2-0 gewonnen.

Nadat de eerste wedstrijden van de eredivisie Vrouwenvoetbal gespeeld zijn, werd er vanavond gespeeld voor de Eredivisie Cup.

De eerste wedstrijd van de Eredivisie Cup speelden de ADO Den Haag Vrouwen tegen SC Heerenveen.

De wedstrijden voor de  Eredivisie Cup bestaan dit seizoen uit vijf rondes. Het is wat ingewikkeld, maar op de officiële site van de ADOvrouwen wordt een en ander als volgt goed uitgelegd:

De winnaar stijgt een niveau en de verliezer speelt in de volgende ronde een niveau lager. Als de nummers vier en vijf van het vorige Eredivisieseizoen spelen ADO Den Haag Vrouwen en SC Heerenveen tegen elkaar op niveau D. Is de stand na negentig minuten gelijk, dan worden er direct strafschoppen genomen. De winnaar speelt in de volgende ronde op niveau C tegen de verliezer van de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Ajax. De verliezer speelt tegen de verliezer van VV Alkmaar-FC Twente, het duel in de eerste ronde op nieau C. Zo is de Eredivisie Cup nog steeds een laddercompetitie, maar heeft elke ploeg dit seizoen evenveel kans om deze te winnen.

Vrijdagavond speelden de ADO Den Haag Vrouwen dus de eerste wedstrijd tegen Heerenveen.
ADO kon het overwicht dat het in de eerste helft had niet goed uitbuiten. Onder andere Jamy Ravensbergen en Pleun Raajmakers  waren dicht bij een doelpunt, maar Charetha Okken de keepster van Heerenveen wist haar doel in de eerste helft schoon te houden. In de 39e minuut leek Pleun Raaijmakers ADO op voorsprong te maken, maar het doelpunt werd afgekeurd vanwege het wegduwen van de tegenstander. Scheidsrechter Jean Piere Loontjens  floot na een paar enorme hoosbuien exact in de 45e minuut af.

Na de rust kwam ADO al gauw op voorsprong. In de 51e minuut  wist Eline Koster de keepster van Heerveen,  die ver uit haar doel was gekomen, te verschalken: 1-0.
Tien minuten later had Heerenveen een dot van een kans, maar de bal ging net over het doel van Barbara Lorsheyd.
Vijf minuten voor het eind van de officiele speeltijd zette  Anne Sellies, die na de rust voor Shanique Dessing het veld was ingekomen, de stand voor ADO Den Haag op 2-0. Door deze mooie overwinning gaat  ADO Den Haag Vrouwen naar de volgende ronde van de Eredivisie Cup Vrouwen!

Volgende week vrijdag speelt ADO Den Haag vrouwen weer thuis tegen sc Heerenveen, maar dan betreft het weer een 'gewone' competitiewedstrijd.