volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 PSV 5 4 1 0 13
2 AJA 5 4 0 1 12
3 VIT 5 4 0 1 12
4 FEY 5 3 2 0 11
5 TWE 5 3 2 0 11
6 HEE 5 3 1 1 10
7 GRO 5 2 1 2 7
8 UTR 4 1 3 0 6
9 VVV 5 1 2 2 5
10 AZA 4 0 4 0 4
11 ZWO 4 1 1 2 4
12 FOR 5 1 1 3 4
13 WII 5 1 1 3 4
14 HER 5 1 1 3 4
15 RKC 4 1 0 3 3
16 ADO 5 1 0 4 3
17 EMM 5 0 2 3 2
18 SPA 5 0 2 3 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
ElfVoetbal.nl

Datum plaatsing: 21-09-2020 11:35:00

Interview Rankovic: Meest tevreden met de inzet van mijn spelers


Voor het eerst sinds 29 februari speelde ADO Den Haag zondag weer een thuiswedstrijd in de Eredivisie. FC Groningen ging met een 0-1 zege op zak naar huis.


door Glenn Duijzer
 
 
Een afloop die voor teleurstelling zorgde bij spelers en supporters. Trainer Aleksandar Rankovic benadrukte de lichtpuntjes. "Het meest tevreden ben ik met de inzet van de spelers."
 
 
"Wat we vorige week niet deden,  waren de duels ingaan. Dat hebben we vandaag wel gedaan", vertelde de oefenmeester van ADO Den Haag na afloop van het duel tegenover ELF Voetbal. De oefenmeester kent dit seizoen een pittige uitdaging. Niet alleen hijzelf is nieuw. Van de basiself zijn met doelman Luuk Koopmans en aanvaller Bilal Ould-Chikh slechts twee spelers over, die in de vorige thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo ook in het veld stonden. Het trainerschap van de Haagse club, die dit seizoen is gestart met twee nederlagen, is bijna hetzelfde als wonen aan de voet van een vulkaan.
 
 
Al kan Rankovic op krediet rekenen van het Haagse technische hart en de supporters. Clubliefde wordt in het Haagse nog altijd beloond. Tussen de laatste twee play-off wedstrijden voor promotie naar de Eredivisie in 2008 overleed de vader van Rankovic. In de tussenliggende drie dagen vloog hij op en neer naar Servië om bij zijn familie te zijn. Direct na terugkomst stond de allesbeslissende thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk op het programma. ADO Den Haag won met 2-1. Direct na afloop zakte Rankovic huilend op het veld ineen.
 
Zondag prijsde Rankovic met name de verdedigende taken van zijn ploeg. "Voor rust en aan het begin van de tweede helft stonden we vooral daar goed. We hadden voor de rust geen grip op het Groningse middenveld. Dat hebben we in de rust getracht om te zetten door het inbrengen van Ilay Elmkies. Het was alleen jammer dat we hem na twintig minuten weer moesten wisselen. Tegen het einde van de wedstrijd hadden we meer aanvallende impulsen moeten brengen. De tegentreffer was een ongelukkige treffer."
 
 
Kansen
Rankovic was niet tevreden over het aantal kansen die zijn ploeg creërde. Een probleem dat over is genomen uit het vorig seizoen. "Groningen kreeg meer kansen. Wij creërden ze pas tegen het einde van de wedstrijd toen we meer druk gingen zetten. Dat is wel een punt waar we richting Feyenoord (komende zondag, red.) aan gaan werken."
 
 
Opstelling
De uitwedstrijd tegen Heracles Almelo vorige week werd begonnen in een 4-4-2 opstelling. Tegen Groningen startte de Haagse ploeg met een meer aanvallende ploeg in een 4-3-3 opstelling. "Daar was ik tevreden over. Het enige probleem lag op het middenveld. Het leek wel of Groningen daar een mannetje meer had lopen. Dat moesten onze buitenspelers opvangen. Alleen lukte dat niet helemaal. We hebben het hier wel over een probleem dat op ongeveer tachtig meter van de eigen doel afspeelde. Het was daardoor niet direct een gevaarlijk probleem."
 
Rankovic past zijn keuze voor een systeem aan de tegenstander aan. "We bekijken dat per wedstrijd, per tegenstander. Maar ook die zitten niet stil en passen zich aan ons aan. Ik zag bij Groningen bepaalde dingen die ze vorige week anders oppakten. Iedere wedstrijd vraagt een andere benadering en daarvan laten wij onze opstelling vanaf hangen."
 
 
Tweede bal
Het grootste manco bij de Haagse ploeg was voor rust het veroveren van de tweede bal. Waar Rankovic in Almelo niet ingreep om verdediger Boy Kemper te wisselen na zijn snelle gele kaart, greep hij tegen Groningen wel in met het inbrengen van Elmkies. "Dat was de reden voor de wissel. Elmkies brengt veel gezonde agressie in de ploeg om daarmee de tweede bal te veroveren. Het is jammer dat juist hij snel geblesseerd uitvalt."
 
 
Frustrerende tegentreffer
Het was knullig dat de nipte nederlaag voortkwam uit een eigen doelpunt. "Ik moet de beelden nog terugkijken om te kijken hoe deze tot stand kwam. Maar het was een ongelukkig moment en dat gun je niemand. Helaas gebeuren deze dingen ook in het voetbal." De grootste kans op de 0-2 voor de bezoekers kwam na een Haagse corner, waarbij Milan van Ewijk de rebound verkeerd aannam. Aanvaller Tomas Suslov kon daardoor met Ajdin Hrustic alleen op Koopmans afgaan. Diezelfde Van Ewijk blokte de inzet van laatstgenoemde voordat deze over de lijn ging. "Ik denk niet dat het bij Van Ewijk nonchalance is, maar meer de spanning. Van Ewijk is geen speler die nonchalant is."