Datum plaatsing: 20-09-2020 15:55:00

Verslag en foto's: ADO verliest in eigen huis van FC Groningen

ADO Den Haag heeft de eerste thuiswedstrijd in het Cars Jeans Stadion met 0-1 verloren. Het (eigen) doelpunt kwam op naam van ADO Den Haag speler Shaquille Pinas.

ADO Den Haag heeft de eerste thuiswedstrijd in het Cars Jeans Stadion met 0-1 verloren. Het doelpunt kwam op naam van ADO Den Haag speler Shaquille Pinas.

Na het verlies van de uitwedstrijd tegen Heracles waarin ADO Den Haag 1 schot op doel wist te creëren, werd er uitgekeken naar het eerste thuisduel van het seizoen.

Voorgaand aan het thuisduel vertrok Aaron Meijers voor een seizoen naar Sparta en trok ADO David Philipp, Lassana  Faye en Ilay Elmkies op huurbasis aan.

ADO Den Haag trainer Aleksandar Rankovic had een aantal wijzigingen in het basiselftal dat vorige week uit van Heracles Almelo verloor, aangebracht. Boy Kemper was geschorst nadat hij twee maal geel en dus rood in Almelo opliep, daardoor mocht Lassana Faye meteen al zijn opwachting maken. Verder startten Ould-Chick, Goossens en Besuijen dit keer in de basis.

Net als in de wedstrijd tegen Heracles had ADO ook nu tegen Groningen niet veel in te brengen. De Groningers drongen veel meer aan dan de thuisploeg. Een voorzet van Van Hintum in de 12e minuut van de wedstrijd werd door Pinas niet goed weggewerkt. In plaats van de bal uit het doel te houden schoot hij de bal in de touwen: 0-1.
Terwijl de Groningers op jacht gingen naar het volgende doelpunt kroop het Haagse elftal in zijn schulp en was er niets voor de geelgroene aanhang te beleven. Pas op slag van rust viel er een kans voor ADO te bespeuren. ADO kreeg een vrije trap mee, maar Dante Rigo schoot de bal net naast het doel van Sergio Padt.

Na de rust kwam Ilay Elmkies in het veld voor Andrei Ratiu en even later werden ook Bourard en Arweiler ter vervanging van Besuijen en Ould Chikh ingezet. De wedstrijd leek daarna wat meer een wedstrijd te worden, maar was nog altijd niet echt om aan te gluren. Elmkies speelde overigens slechts 20 minuten mee, daarna werd hij vanwege een blessure weer van het veld gehaald.
Scheidsrechter Makkelie was in een milde bui voor Michiel Kramer. De spits trapte op de kuit van Matusiba, waarop de VAR, Erwin Blank naar de monitor riep. Makkelie beoordeelde het incident met geel, waar eigenlijk rood gegeven had kunnen worden.
Er was in de hele wedstrijd geen schot op goal van ADO Den Haag en het door de corona maatregelen uitgedunde publiek zag tot nu toe maar weinig van de zo gewenste bluf, strijd en passie. Doordat de Groningers slordig met hun kansen omgingen én doordat  keeper Koopmans diverse reddingen verrichte, bleef de stand steken op de 0-1 voor de Groningers, waardoor ADO aan een grotere nederlaag ontsnapte.

We blijven moed houden en we gooien er maar weer een cliché tegenaan dat het seizoen nog maar net begonnen is.

Volgende week wacht de uitwedstrijd tegen Feyenoord.