volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 15-09-2020 07:58:00

'Ik had geen alternatief'


ADO Den Haag-trainer Rankovic bij debuut al in lastig parket


Alexander Rankovic ADO Den HaagDoor Marijn Abbenhuis


Aleksandar Rankovic stond in zijn eerste wedstrijd als hoofdtrainer meteen voor een aantal heikele kwesties. Zijn beslissing om Boy Kemper niet te wisselen, leverde de linksback uiteindelijk een rode kaart op.


Invallers Amar Catic, Bilal Ould-Chikh en John Goossens en keeper Luuk Koopmans waren de enigen die na afloop van het uitduel met Heracles Almelo (2-0) een compliment kregen van trainer Aleksandar Rankovic. "Over de invallers was ik tevreden", gaf hij aan. "En Luuk was ook sterk vandaag. Hij werd vaak in moeilijke situaties gebracht."


In moeilijke situaties bevond Rankovic zichzelf ook, tijdens zijn debuut als hoofdtrainer. De 42-jarige Serviër moest in de rust de meest lastige beslissing nemen. Boy Kemper leek toen al op weg naar een rode kaart tijdens zijn eredivisiedebuut. Heracles-aanvaller Silvester van der Water was hem voortdurend te snel af, waardoor de ADO-linksback al in de verleiding kwam om voor de tweede keer aan de noodrem te trekken. Voor de rust kon hij zich nog net op tijd inhouden.


"Dat ik Kemper niet gewisseld heb, heeft twee redenen", legde Rankovic zijn totaal verkeerd uitgepakte beslissing uit. "Ik had geen andere linksback op de bank zitten en had het dus moeten opvangen door Shaquille Pinas naar de linkerkant te halen en Jamal Amofa centraal te zetten. Maar linksback is niet de favoriete positie van Pinas. Dus dan waren we er zowel op de backpositie als centraal niet beter van geworden. Daarnaast wilde ik liever aanvallend wisselen."
Routine


Dat de beslissing die de Serviër moest nemen een lastige was, staat buiten kijf. Door de schorsing van Aaron Meijers was de spoeling op de linksbackpositie nu eenmaal dun. Meijers is er komend weekeinde weer bij, als ADO het zondagmiddag thuis opneemt tegen FC Groningen. De geroutineerde verdediger zal dan hoogst waarschijnlijk niet tegenover Arjen Robben staan. De vedette viel bij zijn rentree in de eredivisie na een half uur geblesseerd uit tijdens FC Groningen-PSV.


De vraag is dan of Meijers de enige routinier is die terugkeert in de basis bij ADO. Want zondag pakte een andere moeilijke situatie voor Rankovic slecht uit voor John Goossens. De 32-jarige middenvelder had voorafgaand aan de wedstrijd tegen Heracles 145 eredivisiewedstrijden op zijn naam staan. Andrei Ratiu, Dante Rigo, Kees de Boer en Samy Bourard, de vier middenvelders die wél stonden opgesteld, bij elkaar slechts 23. En dat terwijl tijdens het duel al snel bleek dat ADO vooral veel ervaring mist.


"Ik moest Goossens sparen", verklaarde Rankovic achteraf. "Hij had in de hele voorbereiding nog geen één keer negentig minuten gespeeld en heeft pijntjes gehad."


Goossens zelf gaf vrijdag nog aan klaar te zijn voor een basisplaats. En met de mogelijkheid om vijf keer te wisselen was een moeilijke situatie rondom de fitheid van Goossens van al die heikele kwesties nog het makkelijkst op te lossen geweest.