volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 11-09-2020 16:38:00

Warming-up O21: Virgilio Teixeira: FC Groningen interessante krachtmeting


De eerste wedstrijd in Divisie 1 van de Onder21-competitie is gespeeld. ADO Den Haag verloor in eigen huis – onnodig – met 2-3 van Almere City.


Komende zaterdag staat de eerste uitwedstrijd op het programma. De ploeg van Virgilio Teixeira (foto) gaat op bezoek bij FC Groningen.
 
 
tekst: Glenn Duijzer
 
 
De Groningers wonnen hun eerste wedstrijd met 0-3 op bezoek bij NEC. Het zal dus geen makkelijke opgave worden. Haaglanden Voetbal in gesprek met Virgilio Teixeira.
 
 
Je bent de competitie begonnen met een thuisnederlaag tegen Almere City. Vooraf gaf je al aan dat het een gelijkopgaande wedstrijd zou worden. Hoe kijk je nu terug op de wedstrijd?
"Ik vind Almere gewoon een goede ploeg. Als ik de wedstrijd terugkijk, dan waren ze misschien wel iets beter. Maar ik vond wel dat wij op de juiste momenten op voorsprong kwamen. Het is alleen zonde dat wij de wedstrijd niet op slot hebben gegooid op de momenten, die we daarvoor kregen. Als je dat nalaat, dan sta je na negentig minuten wel met lege handen."
 
 
Afgelopen weekend stond de oefenwedstrijd tegen NAC Breda op het programma. Die werd weer gewonnen. Hadden jullie geleerd van de fouten tegen Almere of is NAC niet van hetzelfde niveau als Almere?
"Natuurlijk hadden wij geleerd van de nederlaag tegen Almere, maar NAC is ook niet van het niveau als Almere. We speelden realistischer en dan zie je, dat we de eerste kansen die we krijgen ook direct in treffers omzetten. We stonden binnen een half uur met 0-3 voor. Dan speel je daarna wel een makkelijkere wedstrijd."
 
 
Zaterdag staat de uitwedstrijd tegen FC Groningen op het programma. Hoewel er pas één  wedstrijd gespeeld is, staan ze wel op de eerste plaats.
"Ik heb wat beelden van dit team gezien en dat is ook weer een goede ploeg. Het afgelopen seizoen hebben ze in Groningen met de jeugd goede resultaten geboekt. De Onder 19 en Onder 17 zijn volgens mij recentelijk kampioen geworden. Die hebben constant door geselecteerd, dan kun je er wel vanuit gaan dat ze een goede ploeg hebben. Ze hebben een aantal spelers dat tegen het eerste aan zit. Die hebben tijdens de voorbereiding hun minuten al kunnen maken. Ze hebben een talentvolle lichting en een volwassen ploeg. Het wordt weer een interessante krachtmeting."
 
 
Een wedstrijd om naar uit te kijken en om te zien waar je zelf nu staat?
"En of we weer een stap hebben gemaakt. We hebben een redelijke voorbereiding gehad met alleen een zeperd tegen Excelsior. De competitie begon tegen Almere, waarbij ik de tegenstander iets beter vond. Hoewel wij wel op de juiste momenten scoorden, maar vergaten om de wedstrijd te winnen. Tegen NAC was het weer anders en FC Groningen is gewoon een ploeg, waarvan ik overtuigd ben dat die bovenin gaat eindigen. Het is gewoon een goede ploeg."
 
 
Komende zondag begint het eerste ook aan de Eredivisie. Daardoor gaat jouw selectie toch meer vastigheid krijgen.
"Dat zal wel gaan gebeuren. De afgelopen week hebben we er weer een paar jongens bijgekregen, omdat er in de selectie van het eerste weer spelers bijkomen. Dit zal de komende weken nog wel aanhouden, maar dan zal tegelijkertijd mijn selectie wel duidelijker worden. Er bestaat altijd de mogelijkheid dat ik spelers kwijtraak aan het eerste. Daar zullen best wel spelers voor terugkomen uit het eerste. Als die de juiste leeftijd hebben, kan ik ze ook inzetten."
 
 
Er staat volgende week dinsdag ook nog een oefenwedstrijd op het programma tegen Westlandia.
"Dat klopt. Bij het eerste komen steeds meer spelers bij. De jongens die dan buiten de boot vallen, komen naar onze selectie. Ik kan er in de competitie maar elf opstellen en toch wil iedereen in actie zien. Vandaar dat we die oefenwedstrijd hebben ingepland. Hierdoor kunnen ook de spelers die in het weekend niet spelen zich verder blijven ontwikkelen. Hierdoor zullen we trouwens vaker midweekse oefenwedstrijden spelen."