volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 31-08-2020 09:53:00

Duitse aanvaller laat zich zien bij debuut voor ADO Den Haag


Arweiler: Ik ben niet één type spits


door Marijn Abbenhuijs
 
 
ADO Den Haag won zaterdagavond met 1-0 van AZ. Nieuwe spits Jonas Arweiler maakte zijn debuut in de oefenwedstrijd en werd meteen matchwinner.
 
 
Jonas Arweiler had de donderdag voor zijn debuut voor ADO al aangegeven dat hij dacht dat hij goed zou kunnen samenspelen met Michiel Kramer. De 31-jarige Rotterdammer droeg tegen AZ de aanvoerdersband en bediende zijn nieuwe ploeggenoot uitstekend bij het enige doelpunt van de wedstrijd. "Ik zag ruimte achter Kramer, probeerde door te lopen, hij speelde de bal en toen stond ik één op één voor de keeper en scoorde ik", omschreef Arweiler dat moment. Het zorgde voor blijdschap bij de 23-jarige Duitser. "Het is mooi dat ik kon scoren, het was een goed debuut."
 
 
En dus liet Arweiler het Haagse publiek meteen kennis met hem maken. Hij bleek inderdaad een veelzijdige aanvaller te zijn, zoals hij kort na zijn komst naar ADO al vertelde. "Ik ben niet één type spits", legde hij uit. "Ik ben meer een speler die ook assists kan geven en oog heeft voor medespelers. Hier bij ADO wordt misschien meer verwacht dat ik scoor en dus veel in het strafschopgebied kom. Ik wil graag doen wat van me word gevraagd. Als de trainer zegt dat we diepte nodig hebben, breng ik dat."
 
 
Dat aanpassingsvermogen zegt veel over het karakter van de 23-jarige Duitser. Arweiler woont sinds twee jaar in Nederland en spreekt de taal al vloeiend. Daar ging echter geen enkele Nederlandse les aan vooraf. Hij heeft naar eigen zeggen vooral goed geluisterd naar de mensen om hem heen en durfde het al snel aan om zichzelf ook in het Nederlands uit te spreken. Dat wil overigens niet zeggen dat hij graag veel aan het woord is. "Buiten het veld ben ik een rustige jongen. Ik doe soms wat met vrienden, die ik nu ook in Utrecht heb, maar ben niet iemand die veel uitgaat."
 
 
Leiding
Arweiler zal nog niet meteen de leiding nemen in het veld. "Ik denk dat ik nu nog niet in de positie ben om anderen aan te sturen. Als ik hier een tijdje ben, wil ik mijn positie wel iets meer gaan invullen als een speler die veel coacht en aangeeft wanneer er druk moet worden gezet. Uiteindelijk is dat ook iets dat we samen moeten doen. Iedereen moet een beetje de leiding nemen om ervoor te zorgen dat iedereen meegaat in ons spelplan."
 
Hoe dan ook deed Arweiler zijn best om dynamiek toe te voegen aan het spel van de ploeg van Aleksandar Rankovic. Maar hij was niet de enige nieuwe speler die de Haagse ploeg van elan voorzag. Met Peet Bijen, Kees de Boer, Samy Bourard, Andrei Ratiu en Boy Kemper eveneens als basisspelers, begint ADO steeds nadrukkelijker een nieuw gezicht te krijgen. Daarnaast maakte de Spaanse middenvelder Pascu zijn debuut en viel Vicente Besuijen opnieuw in. Het is een ontwikkeling die door de fanatieke aanhang wordt ondersteund, getuige de spandoeken die in het stadion hingen. 'Bij een frisse en nieuwe wind vallen rotte appels uit de boom' en 'In Jol en Hamdi we trust' stond erop.
 
 
 
Steunbetuiging
De supporters benadrukten na de wedstrijd dat die eerste spreuk niet bedoeld was als een sneer naar de vertrokken Tom Beugelsdijk en Lex Immers, maar verwijst naar de gevolgen van de nieuwe weg, die een jaar geleden is ingeslagen. Het is een steunbetuiging aan het huidige beleid.
 
Het bestuur van ADO wees daarnaast nog maar eens op de inhoud van het persbericht over het vertrek van Immers en onderstreepte het respect dat de club en de speler voor elkaar hebben.
 
Bovendien lieten Arweiler en Kramer in het veld zien hoe de gevestigde orde en de nieuwe aanwas elkaar kunnen ondersteunen. "Kramer heeft veel ervaring in de eredivisie, van hem kan ik veel leren", benadrukte de matchwinner.