Datum plaatsing: 31-07-2020 22:21:00

Verslag en foto's oefenduel: ADO speelt gelijk tegen MVV

De oefenwedstrijd van ADO Den Haag tegen MVV in Maastricht eindigde in de stand waarmee het begon, 0-0

ADO Den Haag sloot het trainingskamp van deze week te Mierlo af met een oefenwedstrijd in Maastricht tegen MVV.
De wedstrijd werd, net als de voorgaande trainingen, vanwege het corona virus achter gesloten deuren gespeeld.

In de eerste oefenwedstrijd ter voorbereiding op het nieuwe seizoen speelde de selectie van trainer Rankovic in het donderdag gepresenteerde thuistenue.
Vanwege de hitte (het was om 20.00u nog 34 graden in De Geusselt) werden er tijdens de wedstrijd drinkpauzes ingelast.

Trainer Rankovic begon met de volgende 4-4-2 formatie:
Koopmans; Van Ewijk, Beugelsdijk, Meijers, Goossens, Boussakou, Bourard, Bijen, Immers, Kramer en Rottier

De wedstrijd verliep in de eerste helft, mede door de hitte, wat stroef. ADO Den Haag had overwicht en had wat kansjes, maar spectaculair werd het niet. Kansjes waren er wel in overvloed voor ADO Den Haag, met name voor de goed spelende Bousakou. Verder waren er nog kopkansen voor Bijen en na de drinkpauze was de grootste kans voor Kramer na een voorzet van Meijers, maar de spits schoot hoog over.
Net voor de rust werd de geblesseerde Bousakou gewisseld voor De Boer.

Na de theepauze kwam MVV met een volledig nieuwe bezetting in het veld.
ADO wisselde negen spelers. Voor hen kwamen Schoonderwaldt, Polly, Muringen, Bakker, Pinas, Rieder, Steijn, Catic en Ould-Chikh in de plaats. Kees de Boer en Bourard bleven als enige 2 spelers staan.
MVV was met de nieuwe formatie in de tweede helft, vooral in het begin, veel gretiger. Met name Visser maakte het ADO Den Haag keeper Schoonderwaldt lastig, hij schoot in de 53e minuut de bal op de lat, en in de 66e minuut een afstandschot op het doel maar Schoonderwaldt wist goed stand te houden.
De beste kans voor ADO in de wedstrijd, die opgeluisterd werd met het geluid als ware het stadion tot de nok toe gevuld met in de 75e minuut ook nog 'het haags kwartiertje', was een combinatie van Steijn, Rieder en Rottier, maar ook dat leidde helaas ook niet tot een doelpunt.
Ook de aanval van Rottier die in de 87e minuut ingeleid werd door Ould-Chikh leverde niets op.
De wedstrijd eindigde derhalve dus  in 0-0.

De volgende oefenwedstrijd wordt volgende week zaterdag, 8 augustus gespeeld, uit tegen Almere City.