volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA 0 0 0 0 0
3 AZA 0 0 0 0 0
4 EMM 0 0 0 0 0
5 FEY 0 0 0 0 0
6 FOR 0 0 0 0 0
7 GRO 0 0 0 0 0
8 HEE 0 0 0 0 0
9 HER 0 0 0 0 0
10 PEC 0 0 0 0 0
11 PSV 0 0 0 0 0
12 RKC 0 0 0 0 0
13 SPA 0 0 0 0 0
14 TWE 0 0 0 0 0
15 UTR 0 0 0 0 0
16 VIT 0 0 0 0 0
17 WII 0 0 0 0 0
18 ZWO 0 0 0 0 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 21-07-2020 11:51:00

Hans Lammertink: Er is in korte tijd veel werk verzet


ADO Den Haag begon maandag met de voorbereiding op het nieuwe seizoen. De ploeg van trainer Aleksandar Rankovic deed dat ook in een nieuwe omgeving. De komende twee jaar traint de Haagse BVO met de A-selectie op het sportpark Prinses Irene aan de Schaapweg in Rijswijk.


Tekst: Ton Beije
Foto: Aad van der Knaap    
 
 
De locatie werd ooit benut door RVC, later RVC Rijswijk en daarna Haaglandia. Momenteel speelt als enig voetbalclub op het sportpark RVC Celeritas. De twee achterste velden – voorbij het hoofdveld en de tribune – worden nu door ADO Den Haag benut.
 
 
Het eerste grasveld lag er maandag al als een plaatje bij, het tweede (achterste) veld zal met een week of twee speelklaar zijn. Voordat de komst van de selectie van ADO Den Haag rond was, moest er eerste het nodige besproken en nadien uitgevoerd worden. Daar waren uiteraard meerdere partijen bij betrokken. De twee gemeentes Den Haag en Rijswijk, ADO Den Haag en de bezitter van de opstallen op het complex.
 
 
De afgelopen weken is er, nadat de kogel door de kerk was gegaan en duidelijk was dat ADO Den Haag vanaf de voorbereiding zou starten op het sportpark in Rijswijk, heel veel werk verzet. ADO Den Haag beschikt voor de selectie nu over een heel grote kleedkamer (twee oorspronkelijke kleedkamers, waar een wand is weggebroken). Keurig in groengele kleuren en afsluitbare boxen voor de spelers. De wasruimte voor de kleding moest in orde gemaakt worden (compleet met afzuiging), de velden zijn onder handen genomen (door hetzelfde bedrijf dat verantwoordelijk is voor de aanleg van het natuurgras in het stadion) en er zijn diverse portable cabines geplaatst, allemaal voorzien van airco. Deze diverse compartimenten hebben verschillen doelen: een krachthonk, medische ruimte, spelershome en kantoorunits voor de technische staf en scouting.
 
 
De technische staf van ADO Den Haag onder aanvoering van hoofdtrainer Rankovic kan hier in alle rust en – als dat nodig is – achter gesloten deuren de trainingen laten plaatsvinden. Hans Lammertink liep dan ook trots rond op het complex, toen de ADO Den Haag-selectie haar eerste training afwerkte, terwijl op de achtergrond werklui nog bezig waren met het leggen van de laatste hand aan de opstallen. "We hebben inderdaad de laatste weken niet stil gezeten", bevestigt Lammertink. "Er is in kort tijdsbestek een knappe prestatie geleverd. Ook RVC Celeritas krijgt haar kleedkamers in de eigen kleuren."
 
 
Kosten
Over de kosten van de hele operatie praat Lammertink niet. Hij, ook al jaren sponsor bij de club, hoopt dat het trainen in Rijswijk straks ook de vruchten gaat afwerpen voor een goed seizoen. Slechter dan de vorige jaargang kan ook haast niet. Ook aan ADO-zijde werd maandagochtend heel positief gereageerd. "Het lijkt wel of we op trainingskamp zijn. Prima veld om op te trainen." Ook het kleine veld achter de tribune werd al benut en straks is ook het tweede grasveld klaar voor gebruik.