volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 6 5 0 1 15
2 VIT 6 5 0 1 15
3 PSV 6 4 1 1 13
4 HEE 6 4 1 1 13
5 FEY 6 3 3 0 12
6 TWE 6 3 2 1 11
7 GRO 6 3 1 2 10
8 UTR 5 2 3 0 9
9 ZWO 6 1 3 2 6
10 AZA 5 0 5 0 5
11 WII 6 1 2 3 5
12 RKC 6 1 2 3 5
13 HER 6 1 2 3 5
14 VVV 6 1 2 3 5
15 ADO 6 1 1 4 4
16 EMM 6 0 3 3 3
17 SPA 6 0 3 3 3
18 FOR 6 0 2 4 2
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
De Residentiebode

Datum plaatsing: 01-03-1943 20:56:00

ADO weer een stap verder!


A.D.O. slaat Stormvogels met 3-0


De eindspurt, welke noodzakelijk was om Hermes D.V.S. in te halen, heeft A.D.O. weinig krachtsinspanning gekost. De partij, die over het wel en wee der Zuiderparkers besliste, werd gisteren vooreen uitverkocht huis door de roodgroenen op ondubbelzinnige wijze gewonnen, zoodat bijna traditiegetrouw thans nog een beslissingswedstrijd onze stadgenooten van den titel scheidt.

Was 2 jaar geleden D.H.C, de barricade welke genomen moest worden, dit seizoen vormt Hermes D.V.S. het laatste struikelblok op den weg naar het kampioenschap. Gezien oude ervaringen hebben wij optimisme genoeg over den uitslag van deze laatste robber. Wel is A.D.O. niet meerde onweerstaanbare ploeg doch in de Haagsche gelederen schuilen nog voldoende krachten om ook dit jaar glorieus op de bovenste sport van de steile ladder te eindigen. Doch laten wij niet vooruit loopen op de komende gebeurtenissen.

Stormvogels werd gisteren geslagen en dat was reeds na een kwartier spelen een feit, toen eerst Roosenburg met een vervaarlijke pil in den linkerbovenhoek doel aan het hengelen zette. Het was een kernachtig verrassend schot, dat weer eens duidelijk de waarde van dezen nog jongen A.D.O.-er onderstreepte. Een bal die na eenig gewirwar toevallig voor zijn voeten belandde. Geen moment aarzeling, een zwaai, een vergeefsche duik van den Stormvogels-doelman........ Ziedaar een korte film van het eerste zegedoelpunt.

Even later al weer een verrassend staaltje voetbal. Nu was het Clavan - ook al zoo'n fortuinlijk prijsje uit de loterij- die een voorzet van Piet Eversteiin met een fellen omhaal onhoudbaar in de touwen koeg. Trouwens -misschien hadden wij hiermede moeten beginen- met de huidige opstelling heeft A.D.O. een gelukkigen greep gedaan. Loof is den eersten tijd nog op nonactief, maar Joop Eversteijn doet het uitmuntend op diens plaats. Alleen moet hij den bal niet te lang bij zich houden. Ook Van Kampen lijdt aan dit euvel. De middenlinie verwaarloosde overigens erbarmelijk de vleugels; alles werd naar Roosenburg gedirigeerd, die voortdurend onder bewaking stond.

De aanval met Roosenburg in het midden geflankeerd door Piet Eversteyn en Clavan, verdient voorts een goedkeurend knikje. De buitenspelers Vreeken en Neuteboom hebben wij wel eens beter gezien. De kleine linksbuiten wist toch nog een dikke voldoende te behalen door na de rust het derde "doelpuntje" op naam te brengen. Een zacht schuivertje, waar de uitgeloopen Kraak overheen dook. Toch heeft de IJmuiderploeg lang geen miserabel stukje voetbal opgevoerd.

Vooral in de eerste helft waren de blauwhemden aardig op dreef, doch het noodlot zat hen op de hielen. Hoe de ploeg zoo laag op de ranglijst verzeild is geraakt, is ons een raadsel. Misschien is het te zoeken in het slechte schieten want Niezen werd het geen enkele maal moeilijk gemaakt. Alleen na de pauze werd hij gepasseerd door een kogel van Van Kempen, doch natuurlijk trad De Jong weer, als reddende engel op, die met een resolutten  val den bal een centimeter voor de fatale fijn "terugtrok". Met Choufoer als partner heeft hij weer een behoorlijken dag achter den rug.


De eerste helft kreeg de achterhoede enkele karweitjes op te knappen toen Stormvogels nogal eens uit dan hoek kwam, waarbij linksbuiten Opbergen enkele malen een gevaarlijk slippertje maakte. Edoch, het spel der bezoekers was te doorzichtig van aard voor een verfijnde defensie als die van A.D.O. en dan was ook Tap weer kranig op dreef, zoodat achter alle wispelturige Stormvogels-ontsnappingen op drastische wijze een punt werd gezet.


De wedstrijd zelve was niet bepaald van het fraaie soort, terwijl de spannende momenten te tellen waren. Op het temperamentvolle begin der gasten werd al spoedig den domper gezet door de twee rake schoten, welke A.D.O. een "zalig"' veilig gevoel gaven. Even voor de pauze knalde Opbergen goed in doch Niezen liet zich niet verschalken. De tweede helft stoomde Stormvogels er weer lustig op los, doch de dame van het geluk schonk haar lieve glimlach dit keer aan A.D.O.

 Toen Neuteboom het cijfer "3" op het bord had gebracht, was bet gedaan met de dapperen uit IJmuiden. Alzoo kreeg de strijd het troostelooze einde van de befaamde nachtkaars, waarmede, wij tevens alles gezegd hebben.