volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA 0 0 0 0 0
3 AZA 0 0 0 0 0
4 EMM 0 0 0 0 0
5 FEY 0 0 0 0 0
6 FOR 0 0 0 0 0
7 GRO 0 0 0 0 0
8 HEE 0 0 0 0 0
9 HER 0 0 0 0 0
10 PEC 0 0 0 0 0
11 PSV 0 0 0 0 0
12 RKC 0 0 0 0 0
13 SPA 0 0 0 0 0
14 TWE 0 0 0 0 0
15 UTR 0 0 0 0 0
16 VIT 0 0 0 0 0
17 WII 0 0 0 0 0
18 ZWO 0 0 0 0 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
rotterdamsdagblad.nl

Datum plaatsing: 08-02-1943 12:04:00

Doelman van ADO voorkwam debacle


ADO trachtte in het van spanning doortrokken Dordrecht door een tactischen zet alle snoode plannen van D.F.C. te dwarsboomen.


Zij opende de schermutseling met een va-banque spel, dat er op gericht was de tegenpartij te overrompelen, een paar doelpunten te maken en zich dan in de verdediging terug te trekken.Voor dat doel stond Roosenburg spil. Van Kampen linksmidden. Heftig was het offensief, waarbij Roosenburg steeds tot in het strafschopgebied doordrong, uiterst zenuwachtig daartegenover de Dordtsche afweer, met uitzondering van doelman Liefaart. Het antwoord op de vraag of deze opzet zou lukken bleef echter niet lang uit. De zenuwachtigheid verminderde geestdrift, koppigheid en een onverzettelijke wil kwamen er voor in de plaats en tegenover het onproductieve samenspel ln de Haagsche voorhoede - Neuteboom was niet op dreef en de Eversteijns waren te langzaam- stelde D.F.C., aanvallend uit de verdediging gelijk een geroutineerde bokser, scherpe, open uitvallen, Van Twist had aan Van Kampen, die uitgesproken rechts is, geen kind en keer op keer profiteerde hij van een vrij veld ln samenwerking met den zeer agressieven Beekhuizen en den nuttig spelenden Intveld. Ook Mijnders werd ln dit verrassende spel betrokken, hoewel hij van Punt, die er niet geheel in kon komen, minder steun ondervond dan gewoonlijk en dit "systeem" bleek een uiterst gevaarlijk wapen ln de handen van de Dordtenaren


Dat het ln de eerste helft niet een paar doelpunten opleverde, dat het tenslotte geen débacle werd. kwam door het fraaie werk van doelman Niezen, die tal van schoten van Beekhuizen en Punt stopte en het kwam ook doordat de lat tweemaal succes in den weg stond.


Na de hervatting echter, toen A.D.O. nogmaals probeerde een voorsprong te forcceren, maar nu tegen het stoere duo Schleicher-Groen nog minder kans kreeg dan voordien en ook Liefaart op zijn post vond, bekroonde Mijnders al spoedig zoo'n uitval met een scherp schot, dat doel trof en even later deed Beekhuizen zulks met een schot, waarbij de bal echter van den binnenkant van den paal terugstuitte. De grensrechter van A.D.O gaf enkele valsche tips voor buitenspel, waar scheidsrechter Nijs. die wel stevig, maar geen unfair spel toestond, steeds Invloog, doch van invloed was dat alles niet.

Er was maar één elftal, dat speelde. D.F.C. in veel herinnerde ,het aan het spel van Hermes D.V.S. vorige week tegen D.W.S.
A.D.O. werd teruggedrongen, maar op zulke momenten, wanneer dus de geheele Dordtsche voorhoede ten aanval trok was zij toch minder gevaarlijk en ook niet opgewassen tegen Choufoer en De Jong. In de snelle uitvallen school haar kracht en daaruit ontstonden ook de verdere doelpunten. Eerst profiteerde Beekhuizen van een through-pass, toen Choufoer even aarzelde wegens vermeend buitenspel en vijf minuten voor het einde maakte Mijnders er met weer zoo'n mooi vleugelschot 3-0 van.
 

A.D O. had inmiddels haar ploeg door elkaar geschud, zoodanig zelfs. dat Piet Eversteijn den bal bijna in eigen doel kon koppen en broer Joop even later nog net het leder van de doellijn kon trappen, toen de voor Niezen ingevallen Kraak reeds was gepasseerd, maar hoe zij ook experimenteerde en tegenpunt kreeg zij niet. En laten we eerlijk zijn: zij verdiende het ook niet! De luidruchtigheid in den extra trein naar het Haagse was er niet minder om De ongeveer 3000 supporters verkondigden, dat A.D.O toch kampioen wordt.
Zoo'n vertrouwen wint een club pas wanneer zij al een paar maal den titel heeft behaald.