De Residentiebode

Datum plaatsing: 24-08-1942 20:58:00

ADO in den halven eindstrijd AROL-tournooi

Het A.R.O.L.tournooi dat gisteren te Amsterdam werd- ingezet, was van veel grooter beteekenis voor Den Haag dan de Rotterdamsche wedstrijden, omdat hiervoor twee groote Haageche eersteklassers A.D.O. en H.B.S., hadden Ingeschreven.

De ultslagen waren niet direct teleurstellend te noemen. A.D.O. won met 3-0 van ,'t Gooi en H.B.S. speelde gelijk tegen U.V.V., doch werd daarna bij het nemen van strafschoppen uitgeschakeld.

A.D.O. deed het op haar gemak tegen 't Gooi. Het was een slappe wedstrijd, waarin geen sprake was van kampioensvoetbal. Ook de Hilversummers zat de voetbalrust nog danig in de beenen, zij presteerden letterlijk niets.
De eerste helft was aan weerszijden een slappe vertooning. Gedoelpunt werd er niet, zoodat men met de rust nog niet veel wijzer was geworden.

In de tweede helft kwam A.D.O. iets meer op toeren. De kleine Neuteboom vond het blijkbaar wat al te schandelijk worden voor zijn ploeg en plaatste achter elkaar twee; voltreffers, waarna J. Eversteijn met een derde doelpunt de overwinning veilig stelde.

Het programma voor de halve eindwedstrijden, welke Zondag worden gespeeld, luidt: Ajax-A.F.C. en A.D.O.-U.V.V.