het vaderland

Datum plaatsing: 28-12-1941 12:00:00

VUC wint ADO Kersttornooi

Het A.D.O kersttornooi heeft, behalve een zeer goed spelend V.U.C- niet veel moois te zien gegeven. Verliep de eerste wedstrijddag vrij kleurloos door een slecht spelend A.D.O en H.B.S., leder met 3 Invallers, den tweeden dag gaf een zeer aantrekkelijke finale tusschen V.U.C. en Sparta te zien.

V.U.C. speelde met twee invallers voor K. de Harder en Brandes, die na 10 minuten moest uitvallen; Sparta telde drie invallers. Dat V.U.C, tegen dele ex-kampioenscandidaat een zoo groote overwinning als 9-1 kon behalen, ls hoofdzakelijk te danken aan de steeds opstuwende middenlinie en in 't bijzonder aan midhalf Stam, die zijn ouden internationalen vorm weer heeft hervonden. Reeds voor de rust wist V.U.C, een 5-0 voorsprong te nemen door resp. Brandes (1), Jongeneel (3) en Smit (1).

Na de rust bleef V.U.C, weer in de meerderheid en bracht den stand door de Harder (2) en Jongeneel (2) op 9-0, waarna Sparta het harde werken tenslotte met een doelpunt van den Boer zag beloond (9-1).

De wedstrijden van Eersten Kerstdag: met een gelijk aantal invallers werd A.D.O. in een weinig aantrekkelljken wedstrijd een 5-3 nederlaag toegebracht door Sparta. Voor A.D.O. doelpuntte Clavan. P. Eversteyn en van der Tas, voor Sparta den Boer (3), v. d Kloet (1), Weber (1). V.U.C.--H.B.S. (5-0). Reeds na een half uur spelen behaalde V.U.C, een 3-0 voorsrpong (de Harder 1, Brandes 2). Dientengevolge was van beide kanten spoedig weinig geestdrift meer en na de rust waren het de Harder en Smit die den stand op 5-0 brachten.

Tweede Dag. A.D.O.-H.B.S. 0-0 A.D.O. verscheen evenals H.B.S. met zes (!) invallers en bereidde het publiek een middelmatige partij voetbal. Misschien terecht werden de spelers gespaard voor de competitie, maar het publiek was niet gekomen om grootendeels de 2e en 3e elftallen dezer vereenigingen te zien spelen!

Na afloop van dezen surrogaatwedstrijd werden strafschoppen gehouden, waarbij A.D.O iets fortuinlijker de overwinning behaalde.