Datum plaatsing: 02-09-1941 12:00:00

Oefenvoetbal: ADO-HBS 6-1

Ten aanschouwen van ongeveer 7000 toeschouwers speelden gisterenavond A.D.O. en H.B.S. een vriendschappelijke wedstrijd, In het Zuiderpark tot inleiding van de a.s. voetbalcompetitie.

Nadat, aanvankelijk door een misser van De Jong, H.B.S. in de eerste minuut de leiding had genomen, kwam A.D.O. geleidelijk meer In den aanval en nog voor de rust was de achterstand omgezet in een 2-1 voorsprong.

Na de rust bereikte het spel der roodgroenen een dusdanige hoogte, dat H.B.S. er practisch niet meer aan te pas kwam. Uit een serie zeer fraaie aanvallen, meestal geleld door den uitstekend spelenden Neuteboom, wist A.D.O. den stand, wederom door de Gebr. Eversteljn, tot 6-1 op te voeren Behoudens een zwak begin van de achterhoede, speelde het geheele A.D.O.-elftal een sublieme partij voetbal. Wegens den invallenden duisternis werd 7 minuten voor het einde afgeblazen.

Uit den wedstrijd bleek wel heel duidelijk, dat A.D.O. zich voor de competitie uitstekend voorbereid heeft. Het was vaak een genot te zien hoe de aanvallen werden opgebouwd en afgewerkt; het ging gewoon op rolletjes. Daarentegen schijnt H.B.S. nog in training te moeten gaan, althans het spel van de Houtrustbewoners was behoudens de eerste minuten nietet veel bijzonder. De competitie zal evenwel moeten bewijzen wat H.B.S. in haar mars heeft.