volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 3 3 0 0 9
2 HEE 3 3 0 0 9
3 FEY 3 2 1 0 7
4 TWE 3 2 1 0 7
5 PSV 3 2 1 0 7
6 VIT 3 2 0 1 6
7 UTR 2 1 1 0 4
8 ZWO 3 1 1 1 4
9 WII 3 1 1 1 4
10 VVV 3 1 1 1 4
11 HER 3 1 1 1 4
12 GRO 3 1 0 2 3
13 AZA 2 0 2 0 2
14 EMM 3 0 1 2 1
15 FOR 3 0 1 2 1
16 ADO 3 0 0 3 0
17 RKC 3 0 0 3 0
18 SPA 3 0 0 3 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 16-05-2020 08:00:00

'Grote schermen om vanuit auto naar ADO te kijken'


Na PEC Zwolle denkt ook de Haagse betaaldvoetbalclub ADO serieus na over de inrichting van een drive-inbioscoop. De club kan op die manier supporters betrekken bij de wedstrijd, die in het stadion wordt gespeeld zonder publiek.


Directeur Mohammed Hamdi is razend enthousiast en ziet het levendig voor zich. "We zouden bij het stadion grote schermen kunnen ophangen. Zodat supporters veilig vanuit hun auto op onze parkeerplaats de wedstrijd kunnen zien", zegt hij. "Ik ben er heel enthousiast over. Het gaat om het samen zijn. Het samen beleven."door Ingrid de GrootDit soort evenementen zijn tijdens de coronacrisis buiten Nederland al een hit, zegt hij. Zo kwamen er vanuit Duitsland en Denemarken onlangs al beelden van jongeren die in hun auto een drive-inconcert konden beleven. In plaats van applaus was er getoeter.
 

Ook in de voetballerij slaat het idee aan. Vorige week kondigde voorzitter Adriaan Visser van PEC Zwolle al aan dat zijn club driftig nadenkt over de inrichting van een drive-in voor haar supporters. 'Er wordt hard gebrainstormd om te kijken hoe we supporters in verschillende scenario's kunnen blijven binden en hopelijk zo spoedig mogelijk weer kunnen toelaten in ons stadion, al was het maar binnen een 1,5 metereconomie', schrijft Visser in een column die hij maakt voor de website van zijn club.
Sportbeleving


'Denk daarbij bijvoorbeeld', vervolgt de voorzitter van PEC, 'aan het strategisch inzetten van het uitvak of een drive-inbioscoop op de parkeerplaats waarmee je vanuit de auto naar de wedstrijd kan kijken. Er valt van alles te bedenken.'


Ook bij ADO wordt druk nagedacht over de vraag hoe de sportbeleving terug te krijgen is in de coronacrisis. Op de parkeerplaats bij het Cars Jeans Stadion wordt nu een coronadorp gebouwd. Het is een zorgcomplex waar besmette daklozen uit Den Haag, Delft, Leiden en Gouda in alle rust veilig kunnen herstellen van Covid-19.
 

Volgens ADO-directeur Hamdi kan het coronadorp blijven zolang het nodig is. "Het hoeft voor mij niet weg. Gezondheid staat op nummer één. Maar onze supporters moeten wél de wedstrijden kunnen kijken." Hoe dat allemaal te combineren is, zodra voetballen weer mag, is volgens hem van later zorg. De inrichting van een buitenbioscoop is evenwel een serieuze mogelijkheid, zegt hij.
 

John van Zweden, adviseur van ADO, is er heilig van overtuigd dat de drive-in er gaat komen. "Het is een geweldig idee. Dat wordt door anderen nu uitgewerkt. Binnen de regels die er zijn vanwege de corona", zegt Van Zweden. ADO moet weer een familieclub worden, stelt hij. "We willen de ouderwetse goede sfeer terugkrijgen. Die creëer je ook met een drive-in." Het kan volgens hem een feest worden voor jong en oud en voor de hele stad.
 

De gemeente Den Haag kan nog niet reageren op de plannen van ADO, meldt een woordvoerder. "Dit gaat pas spelen in september als er mogelijk weer gevoetbald mag worden", zegt zij. Dan is er mogelijk een noodwet. "Daaraan wordt dit dan getoetst."
Malieveld
 

Het idee van een buitenbioscoop in de stad is overigens niet nieuw. In april werd het plan van evenementenorganisator Joris Hentenaar om een drive-inbioscoop in te richten op het Malieveld nog afgekeurd. Het werd destijds getoetst aan de toenmalige noodverordening.
 

Ook ADO moet een vergunning aanvragen, stelt de gemeente: "Het verschil met het Malieveld is dat dat eigendom is van Staatsbosbeheer. De drive-in van ADO is op eigen terrein."