het vaderland

Datum plaatsing: 02-07-1938 12:00:00

Om den Zilveren Haan Quick-ADO 2-2

Na een aardiger vlotten wedstrijd heeft A.D.O Quick in haar vierden nederlaagwedstrljd geen nederlaag weten toe te brengen.

Den geheelen wedstrijd heeft Quick goed partij gegeven. In de eerste helft was A.D.O. geenszins sterker. Haar eerste doelpunt ontstond uit een doorbraak, nadat de Haantjes een groeten druk op Koeks doel hadden uitgeoefend. Van de Beukel, die midvoor speelde, gaf van verren afstand een kogel, welke Scheepsbouwer te machtig was. 0-1

Het tweede ontstond uit een kopbal van Berloth. 0-2. Aan de andere zijde hadden schoten van Arkerna, Oront en Michlelsen geen succes. De rust kwam met 0-2 voor A.D.O.

Ook hierna golfde het spel gezellig op en neer.
De Haantjes zagen na ongeveer een kwartier spelen kans door Arkema den stand op 1-2 te brengen. Dit gaf Quick hernieuwden moed en diverse goede aanvallen werden opgezet. Koek in het doel was echter goed op dreef. De langverwachte en verdiende gelijkmaker werd tenslotte gemaakt door Van der Burg. die een door Makatita, keurrige voor het doel geplaatsten bal langs Koek wist te plaatsen, 2-2.

Van beide zijden werd toen nog heftig, maar wel fair gestreden om de leiding: geen der partijen, slaagde er in te doelpunten.

Aldus kwam het einde met een 2-2 gelijkspel. A.D.O. had verscheidene invallers: Quick was incompleet door het ontbreken van Noordeloos en Vermeulen. De Haantjes speelden allen een zeer goed spel. Makatita was de uitblinker. Volgende week vrijdag komt D.H.C. bij Quick op bezoek.