volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA 0 0 0 0 0
3 AZA 0 0 0 0 0
4 EMM 0 0 0 0 0
5 FEY 0 0 0 0 0
6 FOR 0 0 0 0 0
7 GRO 0 0 0 0 0
8 HEE 0 0 0 0 0
9 HER 0 0 0 0 0
10 PEC 0 0 0 0 0
11 PSV 0 0 0 0 0
12 RKC 0 0 0 0 0
13 SPA 0 0 0 0 0
14 TWE 0 0 0 0 0
15 UTR 0 0 0 0 0
16 VIT 0 0 0 0 0
17 WII 0 0 0 0 0
18 ZWO 0 0 0 0 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 10-03-2020 08:39:00

Hoe ADO er tegen Fortuna een andere wedstrijd van kan maken


'Het is erop en erover'


door Yorick Groeneweg
 
 
Direct na de 4-0 nederlaag tegen AZ voorspelde ADO-trainer Alan Pardew een heel andere wedstrijd voor komende vrijdag. Dan komt Fortuna Sittard naar Den Haag voor een mogelijk beslissende degradatiekraker. De vraag is hoe de Engelse trainer het gaat omdraaien.
 
"De wedstrijd wordt totaal anders", zei Pardew al vol vertrouwen in Alkmaar. Vanaf vandaag zal hij zijn elftal erop voorbereiden. Tegen AZ waren naast de al geblesseerde Dion Malone ook Lex Immers, John Goossens en Shaquille Pinas er vanwege blessures en een schorsing niet bij. "We hadden te weinig ervaring, maar ook dat zal vrijdag anders zijn. We gaan onszelf oprapen en er weer tegenaan."
 
Het zijn strijdbare woorden, maar hoe pak je de draad weer op? ADO verloor dit seizoen al twee keer van Fortuna Sittard. Steeds in Limburg, waarvan één keer voor de beker. Daarnaast werd er deze competitie in totaal pas vier keer gewonnen. Dat zal in de resterende acht duels nog minimaal vier keer moeten gebeuren om erin te kunnen blijven. Te beginnen dus vrijdag.
 
Tom Beugelsdijk noemde het al een finale. Dat soort wedstrijden vragen om een andere benadering, weet ook oud-trainer André Wetzel. "Als ze nu verliezen is het wel heel vroeg in het seizoen bekeken", zegt Wetzel.
 
 
Speelwijze
Om dat af te wenden, staat Pardew voor een moeilijke tactische keuze, voorziet Wetzel. "Fortuna vol onder druk zetten is thuis een optie, gezien de kwaliteit van ADO zal hij daar niet vol overtuigd van zijn. Een voorzichtige speelwijze kan ook: de kat uit de boom kijken en als het moet alsnog gaan aanvallen. Daar zou ik niet voor gaan. Voor mijn gevoel is het erop en erover, gooi alles los."
 
Toch merkt Wetzel aan de Engelsman dat hij tot nu toe juist vooral verdedigende accenten legde. "Hij heeft geprobeerd het degelijker neer te zetten, maar hij is daarin ook nog altijd aan het zoeken naar een winnende formatie. Die invasie aan tweederangs spelers uit Engeland heeft hem niet geholpen. Al waren er maar één of twee goed, had dat het verschil al kunnen maken."
 
Nu was ADO ook met vijf verdedigers kansloos tegen AZ. In een nieuw systeem, waarin ook vier andere spelers in de basis stonden dan een week eerder. Pardew heeft in zijn acht opstellingen al twintig wijzigingen gemaakt ten opzichte van de wedstrijd daarvoor. Veel effect heeft het nog niet gehad. ADO stond er voor Pardews komst al slecht voor, met één overwinning en drie keer een gelijkspel lijkt het vroeg in maart al een kwestie van aan- of afhaken.
 
 
Opgepompt
Wat Wetzel zou doen? "Als trainer moet je ontspannen zijn. Vertrouwen en rust uitstralen. De spelers zijn toch al opgepompt." Toch ziet de 68-jarige Hagenaar het somber in voor de club waar hij ook speler en technisch directeur was. "Het is nu bijna een straf om Hagenaar te zijn. Het gaat mij aan het hart. Ik hoop maar dat het nog goedkomt."