volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 25 18 2 5 56
2 AZA 25 18 2 5 56
3 FEY 25 14 8 3 50
4 PSV 26 14 7 5 49
5 WII 26 13 5 8 44
6 UTR 25 12 5 8 41
7 VIT 26 12 5 9 41
8 HER 26 10 6 10 36
9 GRO 26 10 5 11 35
10 HEE 26 8 9 9 33
11 SPA 26 9 6 11 33
12 EMM 26 9 5 12 32
13 VVV 26 8 4 14 28
14 TWE 26 7 6 13 27
15 ZWO 26 7 5 14 26
16 FOR 26 6 8 12 26
17 ADO 26 4 7 15 19
18 RKC 26 4 3 19 15
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
ElfVoetbal.nl

Datum plaatsing: 03-03-2020 10:29:00

Luuk Koopmans: Het balletje moet nu eens goed vallen


Voor de tweede week op rij speelde ADO Den Haag gelijk. Feitelijk schiet de ploeg uit de Residentie daar niets mee op, omdat de zeventiende en voorlaatste plaats daarmee nog vaster in handen.


Dat beseft ook doelman Luuk Koopmans. "Ik hoop dat we in een soort flow komen waardoor we makkelijker gaan scoren."


door Glenn Duijzer


De Brabantse sluitpost vormt de laatste weken een lichtpuntje in de duisternis. Zaterdag in het eigen Cars Jeans Stadion hield hij tegen Heracles Almelo de nul, maar dat was niet voldoende voor drie punten. "We gingen daar toch vooraf van uit", vervolgt Koopmans tegenover ELF Voetbal. "We hebben die punten keihard nodig."

"Als team werkten we daar ook zaterdag keihard voor. We kregen twee of drie goede kansen die er misschien wel in hadden moeten gaan. Helaas scoren we niet. Mede door een geweldige redding van mijn collega van Heracles Almelo (Janis Blaswich, red.). Het ontbreekt ons aan dat beetje geluk in de afronding. We hadden zaterdag iets meer verdiend. We hebben wel progressie geboekt ten opzichte van de afgelopen weken. De verdediging stond goed. We gaven weinig kansen weg."


Topscorer
Cyriel Dessers, de topscorer van de Eredivisie in dienst van Heracles Almelo, wist het doel ook niet te vinden. "Met elkaar, de centrale verdedigers en ik, bekeken we vooraf goed naar de beelden van Dessers. We wisten hoe we hem moesten aanpakken. Hij is de man in vorm bij Heracles. Ik denk dat we hem goed hebben afgestopt. In de eerste helft kreeg hij een mogelijkheid en toen schot hij wild over. We speelden hem redelijk goed uit de wedstrijd. Daarmee neutraliseer je al een groot gevaar van Heracles. Dan is het jammer dat het balletje aan onze kant niet goed valt."

De doelman legt daarmee de vinger op de zere plek bij ADO Den Haag. Scoren gaat dit seizoen erg moeizaam. De schaarse treffers vallen bovendien uit dode spelmomenten. "Als die bal nou eenmaal goed valt, waardoor we een wedstrijd winnen, hoop ik dat we in een soort flow komen dat we makkelijker gaan scoren. Dat die ban van moeilijk scoren eens wordt doorbroken. Dat moet dan komend weekend maar bij AZ gaan gebeuren."


Schorsing
Alan Pardew, trainer van ADO Den Haag, wordt verweten dat hij iedere wedstrijd wisselt in zijn basisopstelling. Dat moet tegen AZ wederom gebeuren na de rode kaart van Shaquille Pinas. "Helaas missen we Shaquille in Alkmaar, maar gelukkig is Tom Beugelsdijk weer op de weg terug. Hij maakt afgelopen week een hele goede indruk op de trainingen. Dus in principe kan hij Pinas een-op-een vervangen."

Het is een ongeschreven wet. Lukt het voetballend niet, dan moet er harder worden gewerkt. ADO Den Haag volgt dat credo nu. Zowel tegen sc Heerenveen als Heracles Almelo leverde dat een punt op. "We kwamen bij Heerenveen wel met 0-2 voor, maar waren aan de bal wel heel erg matig. Dan schiet die Halilovic die gelijkmaker wel prachtig binnen. Maar ook de wedstrijd thuis tegen Vitesse. Dat zijn allemaal wedstrijden waarin het net niet lukt. We missen een strafschop (Tomás Necid, red.). Dat kunnen we op dit moment niet gebruiken, maar we blijven keihard werken. Dat is het belangrijkste wat we nu kunnen doen. Dan maar hopen dat we straks een wedstrijd wel over de streep kunnen trekken."
 
In de laatste twee wedstrijden incasseerde ADO Den Haag maar liefst 51 schoten, waarvan er 39 op het doel waren gericht. Dat de doelman in de schijnwerpers komt te staan, is met die cijfers wel duidelijk. "We stonden in Heerenveen continu onder druk. Persoonlijk gaat het goed. Ik doe mijn best om de nul te houden en zoveel mogelijk ballen tegen te houden. Tegen Heerenveen had ik de 1-2 moeten hebben. Dus het is niet zo dat ik tevreden ben met mijn eigen prestaties. Met zoveel schoten op de doel gaat er altijd wel één of twee in."


Whiteboard
De onrust over de huidige prestaties baart de spelersgroep en de Haagse aanhang zorgen. Op woensdag 26 februari stond een tiental supporters op het veld bij het begin van de training. De supporters hadden een whiteboard bij zich met het resterende programma. Ze wilden weten waar de punten behaald gaan worden. "Wat dat betreft ging het gelijk niet goed. Er stond een W op het bord. Bij elke wedstrijd stond overigens een W. We moeten elke wedstrijd voor de winst gaan en dat waren we tegen Heracles ook van plan. Tegen het einde van de wedstrijd wilden we nog wat gaan forceren door aanvallender te gaan spelen. Maar we wilden het achterin ook weer niet helemaal open gooien."

"We hadden het niet echt makkelijk om kansen te creëren en daar werkte de wind ook niet echt in mee. Thuis willen we drie punten, maar om alles daarvoor te forceren.... uiteindelijk moet je ook concluderen dat, als de bal er echt niet in gaat, een puntje ook goed is. Er was geen duidelijk moment in de wedstrijd waarin we kozen voor de 0-0. We bleven met de aanvallers naar voren staan, Michiel Kramer kwam er nog in. Het enige wat we niet wilden doen, was een verdediger voor een aanvaller wisselen. Ik denk dat dit een te groot risico zou zijn met Dessers in de aanval."