volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 25 18 2 5 56
2 AZA 25 18 2 5 56
3 FEY 25 14 8 3 50
4 PSV 26 14 7 5 49
5 WII 26 13 5 8 44
6 UTR 25 12 5 8 41
7 VIT 26 12 5 9 41
8 HER 26 10 6 10 36
9 GRO 26 10 5 11 35
10 HEE 26 8 9 9 33
11 SPA 26 9 6 11 33
12 EMM 26 9 5 12 32
13 VVV 26 8 4 14 28
14 TWE 26 7 6 13 27
15 ZWO 26 7 5 14 26
16 FOR 26 6 8 12 26
17 ADO 26 4 7 15 19
18 RKC 26 4 3 19 15
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 25-02-2020 09:00:00

Mark Duffy: 'Als team tot de bodem gegaan voor dit resultaat'


Op 26 oktober pakte ADO Den Haag voor het laatst in een uitwedstrijd een punt. Op die zaterdagavond werd in Arnhem Vitesse met 0-2 verslagen. Afgelopen zaterdag was die 0-2 ook de tussenstand in Heerenveen. Helaas voor de Hagenaars kwam de thuisploeg nog terug tot 2-2.


Tekst: Glenn Duijzer

 
ADO Den Haag Mark Duffy
Het speelbeeld was niet veel anders dan de voorgaande weken. sc Heerenveen was in balbezit en creëerde kans op kans. Het balbezit was wederom ruim over de 60% voor de tegenstander. Ditmaal toonden de geelgroenen wel vechtlust en hadden ze het geluk aan hun zijde. Tweemaal een mooie vrije trap van Goossens op bijna dezelfde plaats, zorgde voor evenveel treffers. De eerste werd op naam gezet van Omar Bogle, de tweede werd onderweg van richting veranderd door Kongolo. Op het officiële wedstrijdformulier heeft scheidsrechter Van den Kerkhof de eerste treffer overigens wel op naam van John Goossens gezet.
 
In deze wedstrijd had trainer Alan Pardew weer een basisplaats ingeruimd voor de Engelse terriër Mark Duffy. De rossige middenvelder stond zijn mannetje, maar werd vanwege tactische redenen na een uur gewisseld voor Summerville. Haaglanden Voetbal blikte na de wedstrijd terug met de van Sheffield gehuurde scouser Mark Duffy.
 
 
Een zware wedstrijd met een wel verdiend punt.
"Het was zeker een zware wedstrijd. We wisten de bal niet lang in ons bezit te houden. We moesten er hard voor werken om deze weer terug te veroveren. Daarentegen hebben we wel tweemaal gescoord. Jammer genoeg wisten ze de aansluitingstreffer vlak voor de rust te scoren. In de tweede helft maakten ze via een wonderschoon doelpunt de gelijkmaker. Dat was wel even een tegenslag, maar ik wil graag positief blijven en we hebben dus in een uitwedstrijd een punt gehaald. Ik kan niet wachten op de volgende wedstrijd, thuis tegen Heracles."
 
 
Je kreeg een gele kaart tijdens je wissel vanwege tijdrekken. Nam je daar geen risico mee?
"Ik rekte geen tijd. Ik had een tik op mijn enkel gehad, waardoor die pijn deed. Ik kon niet harder lopen. De scheidsrechter kwam naar mij toe en gaf mij een gele kaart. Hij zei daarbij dat ik moest opschieten, anders zou ik rood krijgen. Ik heb hem toen uitgelegd dat ik niet harder kon lopen vanwege mijn enkel."
 
 
Is er een groot verschil tussen de scheidsrechters in Nederland en Engeland?
"Om eerlijk te zijn ben ik hier nog niet lang genoeg om daar een goed antwoord op te geven. De competitie in Engeland is toch fysieker dan in de Eredivisie. De scheidsrechters fluiten in Engeland ook voor een overtreding. Maar misschien niet zo snel als hier. Maar het is simpel. Ik moet mij aanpassen aan de Eredivisie. Dan zal ik ook niet zo snel een vrije trap of gele kaart tegen krijgen."
 
 
Wij zijn nu zes wedstrijden onderweg na de winterstop met alle nieuwe spelers. Daarin moest iedereen aan elkaar wennen. Kunnen we nu spreken van het moment dat jullie op elkaar ingespeeld zijn?
"Dat is mogelijk. Er is best wel een aantal nieuwe spelers bijgekomen en je moet toch op elkaar ingespeeld raken. Ook de nieuwe jongens onderling. Ondanks het feit dat we allemaal uit Engeland komen, heeft niemand ooit bij elkaar in één team gespeeld. Het kan niet anders dan dat het even duurt, voordat iedereen gewend is. En de nieuwelingen aan een nieuwe competitie en spelsysteem. Daarom moeten we wel trots zijn op het resultaat tegen Heerenveen. Het gehele team is tot de bodem gegaan en heeft alles gegeven voor dit gelijkspel. Dat zag je wel aan het einde van de wedstrijd. Er was een aantal spelers dat met kramp rondliep en kleine blessures. Dan toch gooiden zij hun lichaam voor de bal om maar een resultaat te halen."
 
 
Zaterdag staat Heracles op het programma, een thuiswedstrijd. Als deze inzet behouden blijft, zie jij dan mogelijkheden?
"We spreken niet meer van makkelijke tegenstanders gezien onze positie, maar het is zeker een wedstrijd waarin iets mogelijk is. We kijken wel uit naar onze thuiswedstrijden omdat we daar onze punten moeten pakken. Als we in onze thuiswedstrijden meer punten gaan pakken, kunnen we ook eens omhoog kijken. Natuurlijk komen er tegenstanders waarvan wij vinden dat we punten moeten kunnen pakken. Heracles is een ploeg waar we misschien wel iets tegen te halen is."
 
 
Aan het einde van dit seizoen is je contract afgelopen, heb je voor jezelf een doel gesteld? Wil je terug naar Engeland, naar de Premier League of Championship of is Nederland en ADO Den Haag ook nog een optie?

ADO Den Haag Mark Duffy

"Ik hou alle opties open. Ik heb met Alan Pardew gesproken over een huurperiode bij ADO Den Haag. Dat was natuurlijk ook een mogelijkheid om op het hoogste niveau in het buitenland te spelen. Je gaat toch naar het buitenland waar een ander systeem en speelstijl wordt gespeeld in een andere cultuur. Daar kan ik alleen maar van leren. Het was een te mooie gelegenheid om niet naar ADO Den Haag te gaan."
 
 
Je bent geboren in Liverpool en ook supporter van The Reds. Juist in het seizoen waarin Sheffield United in dezelfde competitie zit als Liverpool, wordt jij uitgeleend aan Sunderland en ADO Den Haag. Vind je dat niet jammer?
"Football is a funny game. Ik heb een geweldige tijd bij Sheffield gehad. Ik heb daar nieuwe vrienden gemaakt waar ik nog bijna dagelijks contact mee heb. Maar misschien mocht het wel niet zo zijn, dat ik tegen Liverpool mocht voetballen."
 
 
In 1985 ben jij geboren, Liverpool is in 1990 voor het laatst kampioen van Engeland geworden. Dat gaat dit seizoen er dan eindelijk komen?
"Het is lang geleden, maar die kans is nu wel heel groot. Ik had graag bij die kampioenswedstrijd aanwezig willen zijn, maar die is volgens mij al over vier wedstrijden. Dan spelen we met ADO Den Haag ook. De laatste Leaguewedstrijd van Liverpool is op 16 mei. Dan is ADO Den Haag al veilig, dus misschien. Ondanks dat ik nu in Nederland speel, zie ik alle wedstrijden wel op de tv. Het is ongelooflijk wat ze dit seizoen presteren en ik geniet er ook van, maar mijn focus ligt nu bij ADO Den Haag en komende zaterdag op Heracles."