Datum plaatsing: 09-09-1924 20:59:00

Zilverenbal: ADO-Sparta 1-0

ADO speelden afgelopen zondag voor de zilveren bal haar eerste wedstrijd tegen de gastheren Sparta

De elftallen zijn als volgt samengesteld:
A.D.O.:
Doel:  Quaxs,
Achter: v.d. Bur, Van Es,
Midden: Philipsen, Kloos, Van Bohemen,
Voor: De Graaf G. Tap, W. Tap, Kerkvliet en v. Hezik.

Sparta:
Doel: Roem,
Achter: Fuchs, Van Zwieteren,
Midden: Sieeman, Oosthoek, van Gils,
Voor:  Borgh, Formenooy, Tiernego. Roomberg en Schram.

Reeds dadelijk na den aftrap moet de Haagdoelman Quaxs aan het werk. Eenige keeren stompt hij bij schoten van korten afstand den bal in 't veld terug. Hij komit in botsing met Formenooy en 'n oogeniblik moet voor hem worden gestopt. Afwisselend zijn, als weer begonnen is, beide ploegen in den aanval. Bijzonder mooi is de wedstrijd echter niet. Er wordt vaak doelloos heen en weer getrapt, zoowel bij Sparta als A.D.O. en de doel verdedigers hebben een gemakkelijke taak.

Als de, tijd echter voor de helft verstreken is, pakt Sparta flinker aan en gaat de bal vlugger over het veld. De A.D.0.-verdediging houdt echter stand en telkenmale wordt het leder weer teruggezonden. Aan de andere zijde is Fuchs goed op dreef. De Hagenaars loopen bovendien nogal eens in de door Fuchs opgestelde buitenspel val. Even voor rust krijgt W. Tap, o.i. in buitenspel-positie den bal speelt en hij schiet het leder langs Roem. 1-0. Vlak daarop is het rusten.

Sparta brengt den bal weer aan het rollen en houdt de Hagenaars een tijdlang op hun eigen helft. Het gejukt den rood-witten echter niet, in deze periode van volstrekt overwicht, den gelijkmaker te scoren. A.D.O.'s achterhoede verdedigt schitterend. Dan dringen de Hagenaars Spartanen weer terug. Snel gaan de vleugels naar voren en plaatsen den bal goed voor doel. Fuchs doet echter wonderen en brengt menigmaal opluchting. Toch weet W. Tap door te breken, hij schiet en doelpunt, doch juist heeft scheidsrechter Eymers voor buitenspel gefloten. De A.D.O.-aanvallen verzwakken weer en Sparta neemt het spel in handen. Het Haagsche doel ondergaat een ware bekogeling. Quaxs verdedigt met buitengewoon geluk. Van Es haalt eens den bal uit het verlaten doel. Wat de Spartanen ook probeeren uit de kluwe die vaak voor het A.D.O.-doel ontstaat, weet een Hagenaar steeds den bal te bemachtigen en weg te werken.

Roem wordt in doel vervangen door Oosthoek, die geblesseerd is en neemt Roomberg's plaats in de voorhoede in. Alle Spartanen, op Oosthoek en Van Zwieteren na. hebben zich in de laatste oogenblikken naar voren begeven. De Hagenaars verdedigen met den moed der wanhoop. Met succes. Doelpunten worden niet meer gemaakt.