Datum plaatsing: 15-02-2020 22:03:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag ook kansloos tegen PSV

ADO Den Haag heeft zaterdagavond de thuiswedstrijd tegen PSV met 0-3 verloren.
Hoewel de stand op de ranglijst anders doet vermoeden is ADO is in de afgelopen zes thuiswedstrijden ongeslagen. PSV heeft sinds september vorig jaar geen uitduel meer gewonnen.

Trainer Alan Pardew paste zijn opstelling, zoals verwacht, vergeleken met de afgelopen dinsdag verloren uitwedstrijd tegen Sparta op een aantal plaatsen aan. Duffy, Spence en Bogle maakten hun debuut en Bakker maakte zijn rentree in de basis elf.

Hoewel PSV de overhand had in de eerste helft wist ADO in de beginfase toch twee plaagstootjes uit te delen. In de 4e minuut had De Bock dé kans om in te koppen en twee minuten later kon Summerville op aangeven van Gossens het de Eindhovense keeper moeilijk maken, maar die wist de bal nog net te pareren.
Daarna was het PSV die keer op keer voor het doel van Koopmans opdook, maar de kansen niet wist te benutten, daar moest uiteindelijk een penaly aan te pas komen. Nadat De Bock in de 15e meter in de 16 meter hands maakte legde scheidsrechter Van Boekel, na overleg met de VAR de bal op de stip. De strafschop werd nog bijna gestopt door Koopmans maar de bal rolde uitendelijk via de binnenkant van het doel in: 0-1.

ADO had niets niets in te brengen en mocht van geluk spreken dat PSV, de vele kansen niet wist te benutten en Koopmans keer op keer alert was bij de aanvallen van zijn oude club. In de slotfase van de eerste helft waren er warempel voor De Bock en Summerville mogelijkheden voor ADO om gelijk te komen, maar Understall wist zijn doel schoon te houden.

Summerville bleef in de rust in de kleedkamer achter. Voor hem kwam Meijers in het veld. Duffy schoof derhalve van de linker naar de rechter positie. De kans voor ADO in de 2e helft was die van Malone die door zijn loopactie bijna Understall verraste. Daarna was weer PSV wat de klok sloeg. Lammers en Rodrigues bezorgden Koopmans een nachtmerrie, maar hij wist lange tijd stand te houden.
Immers die voor Duffy in het veld kwam wist het tij ook niet te keren, vlak na zijn invalbeurt werd het 0-2 voor de Eindhovenaren doordat Thomas op aangeven van Lammers de 0-2 inkopte.

In de slotfase maakte PSV-invaller Dion bijna de 0-3, nog geen minut later wist Gakpo wel de 0-3 in te tikken.
Bogle had nog bijna de eretreffer op zijn schoen, maar werd gehinderd door Unterstall. Van Boekel zag er geen overtreding in en liet doorspelen.

ADO staat met lege handen en met nog 11 wedstrijden te gaan is de situatie niet bepaald rooskleurig.
Volgende week zaterdag speelt ADO Den Haag uit tegen SC Heerenveen.