volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 25 18 2 5 56
2 AZA 25 18 2 5 56
3 FEY 25 14 8 3 50
4 PSV 26 14 7 5 49
5 WII 26 13 5 8 44
6 UTR 25 12 5 8 41
7 VIT 26 12 5 9 41
8 HER 26 10 6 10 36
9 GRO 26 10 5 11 35
10 HEE 26 8 9 9 33
11 SPA 26 9 6 11 33
12 EMM 26 9 5 12 32
13 VVV 26 8 4 14 28
14 TWE 26 7 6 13 27
15 ZWO 26 7 5 14 26
16 FOR 26 6 8 12 26
17 ADO 26 4 7 15 19
18 RKC 26 4 3 19 15
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
Haaglanden Voetbal

Datum plaatsing: 12-02-2020 22:48:00

Aaron Meijers: We zijn momenteel te wisselvallig


Jarenlang was Aaron Meijers de vaste keus in de opstelling van ADO Den Haag. Sinds de komst van de nieuwe trainer Alan Pardew is niets meer zeker bij de geelgroenen.


Na twee wedstrijden is Meijers weer teug in de basis, maar nu op het middenveld. Tegen Sparta werd hij in de tweede helft gewisseld voor een andere nieuwkomer: Mark Duffy.


Tekst: Glenn Duijzer


Na afloop van de wedstrijd tegen Sparta Rotterdam op Spangen sprak Haaglanden Voetbal met de middenvelder.


Als we terugkijken op de wedstrijd, is de ruststand dan een beetje geflatteerd?
"Dat denk ik wel. Voordat wij op 0-1 komen, had Sparta al enkele kansen gehad. Afstandsschoten die onder andere op lat eindigden. Dat was een moeilijke fase waarna wij toch op 0-1 komen. Dan ga je er vanuit dat die voorsprong je helpt in de wedstrijd, maar dat was dus niet het geval. We gaven alweer snel twee goals weg. Eigenlijk zijn alle treffers in deze wedstrijd cadeautjes, van beide kanten. Spelhervattingen en terugspeelballen."


Wat vooral schokkend was in deze wedstrijd, waren de twee tegentreffers, die vanuit een hoekschop vielen. Was het de afspraak om niemand bij de paal te laten staan?
"Dat is in principe nu wel de afspraak, we trainen daar ook op. Nu worden wij geslacht op een punt waarin wij goed in zijn. Behalve dat Sparta ook goede koppers heeft, staan wij ook niet goed. Dat heeft de trainer ook in de rust aangegeven. Het is gewoon klote dat we daardoor op 3-1 achter komen te staan."


Na rust valt de 3-2 eigenlijk vanuit het niets. Gek genoeg draait de wedstrijd daardoor en is het wachten op de gelijkmaker.
"Die treffer hadden we echt nodig op dat moment. Dan zit het mee en krijgen we een moment om te scoren. Wij hadden ook het gevoel dat die 3-3 er op dat moment inzat. We hadden misschien iets eerder wat opportunistischer moeten spelen. De bal meer in de zestien moeten pompen. Dan valt uiteindelijk die 4-2 ook nog in de laatste minuut. Misschien wel voor de statistieken, maar wij hoopten op dat moment nog op de 3-3. Natuurlijk had Sparta enkele minuten daarvoor ook de mogelijkheid op die vierde treffer. Maar dat komt door het risico dat wij nemen op dat moment. We hebben te weinig afgedwongen in deze wedstrijd."


Je nieuwe positie is nu op het middenveld in plaats van linksback. Hoe bevalt je dat nu?
"Het is wel even wennen, maar vorige week speelde ik meer op het middenveld. Vandaag was het misschien meer een verkapte linksbuiten. Ik moest de vrije ruimte aan de linkerkant opzoeken. Dat is wel wat anders dan linksback spelen. We hadden in het begin van de wedstrijd wel even wat problemen met het systeem dat Sparta speelde. Ze vonden continue de vrije man. Daarom moest ik op dat moment meer verdedigend bijspringen. Dat is ook een onderdeel van mijn taak en die moet ik ook uitvoeren."


Als we terugkijken op jouw carrière, dan ben je tweemaal gepromoveerd en eenmaal gedegradeerd. Het is weliswaar lang geleden dat je met FC Volendam bent gedegradeerd. Maar zie je overeenkomsten met het Volendam van toen en het ADO Den Haag van nu?
"Nee, totaal niet. Dat was een andere tijd, toen ik met Volendam degradeerde. Toen stonden de ploegen onderin allemaal wel dichterbij. Wij speelden leuk voetbal om uiteindelijk toch te degraderen."


De volgende thuiswedstrijd is tegen PSV. Ondanks de winst afgelopen weekend op Willem II, laat de ploeg dit seizoen wel veel punten liggen. Hoe schat je de kansen in?
"Op dit moment na deze wedstrijd? We moeten niet teveel praten, wij zijn ook te wisselvallig. Vorige week hadden we van Vitesse moeten winnen. Tegen Sparta spelen we weer zo’n eerste helft. Wij weten dat we nu in iedere wedstrijd punten moeten pakken. De achterstand op de plaatsen boven ons in de stand loopt verder op door de resultaten van afgelopen weekend. We moeten eigenlijk van PSV ook punten pakken. We kunnen niet meer spreken van bonuspunten tegen PSV, we moeten. Laat ik daar duidelijk in zijn."


Maar dat moest tegen Sparta ook?
"Dat klopt, we moesten die wedstrijd ook winnen!"


Er zijn in de winterstop acht nieuwe spelers bijgekomen. Die moeten nog wennen aan elkaar, de trainer en de Eredivisie. Ligt daar ook een oorzaak van de mindere resultaten? Het nog niet ingespeeld zijn? Of wil je dat niet als excuus gebruiken?
"Dat is sowieso geen excuus meer. We zijn nu alweer een tijdje bij elkaar. De laatste twee spelers die erbij zijn gekomen, moeten ook weer ingepast worden. Beide zijn tegen Sparta ingevallen. We hebben geen tijd om op elkaar ingespeeld te raken. Daar hebben we te weinig wedstrijden voor. We moeten er gewoon nu staan."