Datum plaatsing: 11-02-2020 23:13:00

Verslag en foto's: Eerste helft nekt ADO weer: Sparta - ADO 4-2

Degradatie komt steeds dichterbij. Ondanks een voorsprong in de eerste helft wist ADO Den Haag zo'n erbarmelijke eerste helft op de mat te leggen, dat de rust met 3-1 werd bereikt. Een nieuwe nederlaag was het gevolg: 4-2.

ADO Den Haag startte zonder verrassingen en dus met dezelfde opstelling als tegen Vitesse. De door een vol uitvak gesteunde geel groenen maakten echter in de eerste helft een armoedige indruk. Werd er in de eerste minuten nog druk gezet, na het eerste het beste schot van Sparta (die direct op de lat knalde), kroop ADO bangig terug en het zelfvertrouwen was ver te zoeken.

Toch kwam ADO Den Haag op voorsprong. Uiteraard scoorde de ploeg weer uit een vrije trap: het was Pinas die voor de derde keer een bal in het goal wist te frommelen.
Voor een ploeg in degradatienood een zegen zou je zeggen. Maar niet voor ADO. Nog geen vijf minuten later lag de 1-1 al in het net, doordat een corner werd ingeschoten. Die corner kwam uit een counter die door de zeer zwakke Baluta werd weggegeven.
Weer vijf minuten later stond het al 2-1. Nu was het Goossens die een slechte inworp nam, waarmee Baluta niks kon. Sparta liep met de bal weg en scoorde koel 2-1.
Het turning point was toch duidelijk de wel of niet rode kaart van Spartaan Vriends. De scheidsrechter (en VAR) gaf geel aan hem, vanwege een overtreding, maar zover als wij weten staat op een slaande beweging gewoon rood. Die niet gegeven werd.
En uiteraard. Het is zo'n seizoen... scoorde Vriends in de extra tijd de 3-1 uit een corner.

Na de rust gebeurde er eerst heel lang niets. Sparta modderde wat aan. ADO wist niet wat het moest doen.
Een mooie ingeving in de 67e minuut bracht daar verandering in aan. Immers gaf een prachtige diepe bal op Summerville (die ten onrechte door het Sparta publiek als aansteller werd uitgejouwd) en die liep mooi om de keeper heen en scoorde ... jawel.... de eerste veldgoal van ADO Den Haag sinds het thuisduel tegen Willem II in november 2019, 3-2. En het op het moment dat het haags kwartier begon, stond Goossens alleen voor de keeper. Maar wist niet te scoren.

De invallers Duffy (voor Meijers) en Bogle (voor Necid) lijken aanwinsten. Duffy is sterk aan de bal en Bogle is sterk en technisch. Necid wist de hele wedstrijd geen bal te raken, dus de kans lijkt aanwezig dat we in de thuiswedstrijd tegen PSV wijzigingen gaan zien.

Maar ondertussen was het dus een inktzwarte avond. Ondanks een aardige tweede helft. Vandaag verloren we meer dan drie punten. Vandaag verloren we de aansluiting met handhaving. Zeker gezien het programma wat eraan komt.