volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 25 18 2 5 56
2 AZA 25 18 2 5 56
3 FEY 25 14 8 3 50
4 PSV 26 14 7 5 49
5 WII 26 13 5 8 44
6 UTR 25 12 5 8 41
7 VIT 26 12 5 9 41
8 HER 26 10 6 10 36
9 GRO 26 10 5 11 35
10 HEE 26 8 9 9 33
11 SPA 26 9 6 11 33
12 EMM 26 9 5 12 32
13 VVV 26 8 4 14 28
14 TWE 26 7 6 13 27
15 ZWO 26 7 5 14 26
16 FOR 26 6 8 12 26
17 ADO 26 4 7 15 19
18 RKC 26 4 3 19 15
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 03-02-2020 08:43:00

Bij ADO Den Haag is nog niks veranderd


Hagenaren doen het ondanks versterking geen steek beter en zien concurrentie wél presteren.


ADO Den Haag vierde zaterdag het 115-jarig bestaan, maar door het slechte en onzekere spel tegen Vitesse (0-0) was er allesbehalve reden tot feest. En dan liep de concurrentie ook nog uit.
 
 
door Yorick Groeneweg
 
 
Dan moeten Omar Bogle en Mark Duffy het maar doen. Hoewel in Den Haag alleen Alan Pardew lijkt te weten wat ze kunnen, kijken ze bij ADO al met verlangen uit naar aanwinsten nummer zeven en acht van deze winter. Zaterdagavond tegen Vitesse lijkt de verdediging alweer wat sterker, maar het spel is nog even rommelig.
 
Na afloop van het duel met Vitesse overheerst dan ook chagrijn in Den Haag, en in de loop van het weekend zal de stemming niet beter zijn geworden. Later op zaterdagavond liep PEC Zwolle uit door een 1-0 zege op FC Groningen. En gisteren maakten VVV (puntje tegen FC Utrecht) en Fortuna Sittard (2-1 winst op Heerenveen) de situatie van ADO nog wat uitzichtlozer. Het gat met de veilige zestiende plaats, waar VVV nu staat, bedraagt drie punten.
 
ADO snakt dus naar alweer een nieuwe impuls, want alle veranderingen bij de club zorgen op korte termijn nog niet voor succes. Hoewel ADO tegen Vitesse het vierde punt in drie wedstrijden na de winterstop pakt, kan niemand na zaterdag gerust zijn op een goede afloop. Met de hakken over de sloot tegen RKC, afgaan bij FC Utrecht en thuis ook niet kunnen overtuigen tegen Vitesse.
 
 
Tegen de Arnhemmers komt de bal pas na een spelhervatting voor het doel. Voorzien aanvaller Bogle en vooral creatieve middenvelder Duffy dit wankele ADO van de zo nodige ideeën? "De nieuwe jongens die deze week aansluiten, gaan creativiteit aan de groep toevoegen", zegt Pardew. "Ik ben blij met de inzet en de verdedigende organisatie die er nu al is, maar aan de bal moet het echt beter."
 
Pardew heeft ook elke week reden tot wisselen. Dat blijkt tegen Vitesse als aanvoerder Aaron Meijers en spits Tomas Necid in het elftal terugkeren. Meijers start niet als linksback, maar in een meer aanvallende rol op die flank. Necid krijgt in de punt van de aanval weer de voorkeur, maar de vraag is voor hoelang.
 
De Tsjech krijgt meer kansen dan ooit bij ADO, schiet vijf keer op doel maar scoort zelfs vanaf elf meter niet. Na iets meer dan een uur verlaat hij het veld. Met de ziel onder zijn arm. Hij speelt zonder vertrouwen, net als veel ploeggenoten. De aanwas zorgt voor hoop, maar in een wankele selectie ook voor twijfel. De meeste spelers kunnen zich al geen goede wedstrijd van ADO meer herinneren.
 
 
Trots opzijzetten
"Het is wennen", zegt Meijers. De 32-jarige oudgediende ziet opeens het ene na het andere nieuwe gezicht in de kleedkamer. "Iedereen moet daarvoor zijn trots opzijzetten. Als je ernaast staat is dat pijnlijk, maar er komen altijd weer kansen. Die krijg ik nu, maar er zijn ook weer nieuwe jongens bij. De strijd zal ongetwijfeld losbarsten. Ik hoop dat dat voor ons als team beter is."
 
Want na Vitesse-thuis heerst bij Meijers vooral teleurstelling. Door de onbenutte strafschop - die hij versiert - maar vooral door het gelijkspel. "Hier schieten we niet veel mee op. We strijden wel, maar blijkbaar is het weer niet genoeg. Er komt nu ook tijdsdruk bij kijken, want het zijn nog maar dertien wedstrijden."
 
 
Veel tijd is er dus niet, maar Pardew moet nog wel nieuwe spelers inpassen. Het stroeve spel tegen Vitesse sterkt hem in zijn overtuiging dat het snel beter moet om erin te kunnen blijven. De nieuwelingen komen op zijn voorspraak. Drie van de acht startten zaterdag, de anderen krijgen deze week in een oefenduel achter gesloten deuren de kans zich te bewijzen.
 
"Die wedstrijd zal voor veel spelers heel belangrijk zijn", verklapt Pardew. Met acht nieuwe krachten heeft hij wat te kiezen. Het zorgt voor concurrentie, maar ook twijfels. Bij ADO is de onzekerheid nog niet voorbij. Zo weet zelfs de aanvoerder niet of hij zondag uit tegen Sparta wel speelt. "Want of ik mijn kans gepakt heb? Dat zullen we dan pas zien," besluit Meijers.
 
 
 
Ereronde
De wedstrijd tegen Vitesse zorgde dan niet voor een feeststemming bij het in degradatienood verkerende ADO Den Haag, rond dat duel werd wel uitgebreid stilgestaan bij de 115de verjaardag van de club.
 
 
Zo kwamen in de rust spelers uit het memorabele seizoen 1985-1986 het veld op voor een eerbetoon. Onder wie technisch adviseur Martin Jol en hoofd opleidingen Frans Danen stapten mee in de ereronde. Zij werden destijds met FC Den Haag ongeslagen kampioen in de eerste divisie.
 
 
Om nog meer aandacht te vragen voor die prestatie, speelde het team van nu in retro-shirts die op dat seizoen gebaseerd zijn. Waar in augustus 1985 nog met 2-1 van Vitesse van werd gewonnen, bleef het nu 0-0 tegen de Arnhemmers.