volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 25 18 2 5 56
2 AZA 25 18 2 5 56
3 FEY 25 14 8 3 50
4 PSV 26 14 7 5 49
5 WII 26 13 5 8 44
6 UTR 25 12 5 8 41
7 VIT 26 12 5 9 41
8 HER 26 10 6 10 36
9 GRO 26 10 5 11 35
10 HEE 26 8 9 9 33
11 SPA 26 9 6 11 33
12 EMM 26 9 5 12 32
13 VVV 26 8 4 14 28
14 TWE 26 7 6 13 27
15 ZWO 26 7 5 14 26
16 FOR 26 6 8 12 26
17 ADO 26 4 7 15 19
18 RKC 26 4 3 19 15
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 29-01-2020 11:06:00

Hamdi: Negatieve gedachten zijn zo zonde van je tijd


"Als ADO echt verder wil zal iedereen zijn eigen agenda opzij moeten leggen"


Hamdi vertelt aan VI over zijn achtergrond en over zijn wil om van ADO één club te maken, met één missie en één gedachte.
Na de intro over zijn carriere komt het gesprek met VI over de huidige baan van Mo Hamdi, algemeen directeur van ADO Den Haag.



Een korte samenvatting van het artikel:

Hamdi werd gebeld door het door ADO Den Haag ingehuurde headhuntersbureau De Vroedt & Thierry of hij interesse had om kandidaat te worden voor de vacature van algemeen directeur van ADO Den Haag. Na een aantal gesprekken, met onder meer een presentatie van Hamdi over hoe hij naar ADO Den Haag keek, ondervond hij tegenwerking en wilde hij zich terugtrekken uit de procedure. Dat werd hem afgeraden, want hij bleek de sterkste kandidaat te zijn. Er werden in totaal zeven gesprekken met Hamdi gevoerd.



Hamdi was voor United Vansen, de grootaandeelhouder de ideale kandidaat en werd daarom ook aangesteld als algemeen directeur. Maar hij voert "niet blind uit wat de grootaandeelhouder wil. Je komt gezamenlijk tot een conclusie. Voor de good governance is de directie eindverantwoordelijk, met de rvc als controlerend orgaan erboven. Zo sta ik er wel in. Maar uiteindelijk zijn zij, United Vansen, wel de baas. Deze mensen hebben nu vijfenhalf jaar de aandelen van de club, los van de periode dat ze even ergens anders waren (red. ADOfans: van medio december 2016 tot eind 2018 werden de aandelen van UVS op last van de ondernemingskamer tijdelijk overdragen aan interim bestuurder/commissaris Job van der Have).  Maar nooit hebben ze het gevoel gehad dat ze konden meedenken, laat staan meebepalen, over het beleid bij ADO Den Haag."


Over het zo goed als technisch failliet zijn van de club, zegt Hamdi "Ik ga niet oordelen over beslissingen die in het verleden zijn genomen. Wil ik niet, kan ik niet. Het is wel belangrijk voor ADO dat we duidelijkheid scheppen naar de spelers, de rvc, aandeelhouders, de stakeholders en de markt, hoe we de komende jaren financieel te werk willen gaan."


Na het meerjarenplan in China te hebben gepresenteerd en te hebben besproken met diverse stakeholders, collega's en de supporters ging Hamdi verder aan der slag. "Ik hoop dat ik iedereen op één lijn heb, maar wat me wel is opgevallen, is dat er een verschil zit tussen ja zéggen en ja doén. Als ADO Den Haag echt verder wil zal iedereen zijn eigen agenda opzij moeten leggen en meegaan in die van de club."


Op de stelling van VI dat ADO met 4-0 verloor bij Utrecht en dat het geld voor de nieuwe technische staf en spelers maar beter niet uitgegeven hadden kunnen worden, antwoordt Hamdi: "Natuurlijk is het een tegenvaller als je kansloos verliest bij FC Utrecht, maar het is nog kanslozer als je nu ineens van koers verandert. Deze ploeg en staf zijn pas net begonnen. Je mag geen wonderen verwachten. Ik kijk er anders naar, twee wedstrijden, drie punten, want van RKC hebben we gewonnen. Zo gaan we door, tot aan het einde. Korte termijn denken, om uiteindelijk een goede lange termijn te kunnen plannen. En alle transfers die we hebben gedaan, zijn financieel verantwoord."

 

Jol misschien wel de grootste transfer voor ADO Den Haag
Hamdi noemt het aantrekken van Martin Jol misschien wel de grootste transfer voor ADO Den Haag. "Maar dat blijkt pas als we erin blijven dit seizoen. Hij is in ieder geval weer thuis."
"Jol heeft ADO Den Haag van afstand gevolgd en vraagt zich af hoe het met de doorstroming van de jeugd zit. Waar zijn de talenten? Waarom verkoopt deze club niet of nauwelijks spelers die zij zelf heeft opgeleid? Zijn komst zorgt ervoor dat we op dat vlak stappen kunnen maken."


Over een eventuele verlenging van zijn contract en eventuele degradatie, merkt Hamdi het volgende op.
"We leven onder druk. Niet alleen ik, ook de staf, de nieuwe spelers, eigenlijk iedereen. We moeten erin blijven om echt te kunnen groeien.  Ik  gelóóf dat het lukt, alleen ben ik gevoelsmatig te laat erin gestapt. Liever was ik eerder begonnen bij de club. Nu zijn we bezig aan een  herstelperiode,  daarna treedt het meerjarenplan in werking dat door iedereen is goedgekeurd en omarmd. Als we degraderen, zullen we dat opnieuw moeten aanpassen. Maar ik ben van nature iemand die denkt in succes, niet in falen. Negatieve gedachten zijn zo zonde van je tijd, dat heb ik dit jaar weer geleerd."


Dit is maar een heel klein gedeelte uit het artikel in de VI, wil je het hele artikel lezen, koop dan de VI!