volkskrant.nl

Datum plaatsing: 26-04-1956 13:42:00

Limburgia-ADO een eigen goal en een gemiste strafschop

Hagenaars sterker in slotfase

Twee spelers grpen in de wedstrijd Limburgia op een bepaald ogenblik naar bun hoofd. In de eerste helft en zelfs zeer kort na he begin eerst Piet Bruist op een scherpe pass. van de naar rechts uitgeweken Theo Timmermans schoot hij het leer in eigendoel en daarmee bezorgde hij ADO de leiding

Na de rust, toen de stand 2-1 in het oordeel van de Brunsummers was, en de thuisclub een zeer goede kans op de overrwinning scheen te maken, Kreeg ADO een penalty toegewezen omdat Droll bij een safe van keeper Giepmans een der der Haagse voorhoedespelers zou hebben afgehouden. Verhoek plaatste zich achter het leer, maar schoot de bal meters naast het doel.

Dat waren twee gebeurtenissen die onder de druk van de zenuwen konden gebeuren. Limburgia gaf overigens de toon in deze harde wedstrijd aan en de Haagse verdediging moest zich bijzonder schrap zetten om de snelle open aanvallen van de thuisclub meester te worden. Het duurde tot ruim een half uur na het begin voordat Feyen uit een corner de gelijkmaker langs doelman Kok kopte.

Na de hervatting zorgde Feyen met een schot van dichtbij, dat Limburgia verdiend de leiding nam. Maar tegen het einde moesten de Brunssumers het middenveld prijsgeven en kwam ADO meer in de aanval. Nadat Verhoek de penalty gemist had, kwam tenslotte na voorbereidend werk van Rijnvis voor Timmermans de kans om de gelijkmaker langs Giepmans te plaatsen: 2-2. Daarmee kwam het einde.