het vaderland

Datum plaatsing: 24-09-1939 14:46:00

A.D.O. door V.S.V. onder den voet geloopen

Gasten winnen met 4-0. Haagsche voorhoede machteloos.

In een wedstrijd met wel zeer verschillende helften, heeft A.D.O. door eigen schuld een gevoelige nederlaag geleden in haar eersten competitiewedstrijd. De voorhoeder der thuisclub bleek volkomen onmachtig tot doelpunten, al moet worden erkend dat zij eenige malen met pech te kampen heeft gehad. Het spel was te peuterig, teveel in de breedte en te weinig recht op het doel af. In deze linie werd de geblesseerde Berg ditmaal wel erg gemist.

Daar kwam als tweede factor bij, dat de middenlinie haar aanvallende taak vrijwel volkomen verwaarloosde. Wel trachtte zoo nu en dan een der binnenspelers zijn voorhoede aan het werk te stellen, doch dan was meestal het plaatsen zoo erbarmelijk slecht, dat de bal bij een tegenspeler belandde. En tenslotte mag gesproken worden van een volkomen falen van de achterhoede, wat we van Choufoer en Hendriks toch allerminst gewend zijn. Daar kwam nog bij, dat Koek een slechten dag had en bijvoorbeeld geregeld de fout maakte, veel te ver uit zijn doel te loopen.

V.S.V. stelde daar een heel ander spelletje tegenover. Het spel der rood-witten was opportuun van het begin tot het einde. Hun grootste uitblinker was doelman Michel. Maar daarnaast was de geheele achterhoede zeer trapvast en stelde zich daarbij goed op. De middenlinie deed zoowel verdedigend als aanvallend bij voortduring goed werk en het plaatsen was stukken beter verzorgd dan bij de tegenpartij. Tenslotte was de voorhoede in een productieve bui, met opvallend goed spel van Van der Lugt, Balvers en Sterk, waarvan de laatste echter na eenigen tijd last van een blessure kreeg

.
De overwinning der Velzenaren was dan ook volkomen verdiend en in geen enkel opzicht geflatteerd. Reeds na vijf minuten was het door een fout van de Haagsche achterhoede 0-1 en twintig minuten later was opnieuw een fout oorzaak van een doelpunt (0-2). Voor de rust maakten de Velzenaren er toen 3-0 van. Ondanks het feit, dat A.D.O. na de rust het meest in den aanval was zag V.S.V. toch kans een vierde doelpunt te maken (0-4). Daarmee was het echter gedaan.