Datum plaatsing: 19-01-2020 20:34:00

Verslag en foto's: ADO Den Haag wint eerste finale tegen RKC Waalwijk: 2-0

Ongeslagen in 2020 :) ADO Den Haag boekte vanmiddag een zeer belangrijke winst tegen directe degradatiekandidaat RKC Waalwijk. ADO Den Haag maakte ook de meeste aanspraak op de winst en zo kan ADO Den Haag voor het eerst dit seizoen zeggen dat het een terechte overwinning boekte.

Pardew zette direct vier  nieuwelingen in de basis. In het centrum van de verdediging, op de linksbackpositie en linksvoor.
Daarnaast waren van Ewijk en Bakker gepasseerd.

Het bijna volle stadion besefte dat het vandaag erop of eronder was. Waar alle clubs 'boven ons' een of meer punten pakten, was het zaak om te winnen. Ook voor RKC overigens.

Er waren een paar prachtige doeken gemaakt en ook de club had vuurwerk geregeld. De spelers van ADO maakten een felle indruk. Al was de eerste minuut even spannend. Nadat de toss verloren werd, waren de eerste ballen zo slecht dat RKC gelijk een schietkans kreeg. Daarna pakte ADO Den Haag rustig het overwicht over. Met het publiek erachter en nieuw elan in het elftal leek het wachten op een eerste goal. Necid kon in de  18e minuut goed inkoppen na een voorzet van Summerville, maar de bal miste kracht. Een minuut later viel de goal bijna voor RKC. Na rommelig verdedigen kwam een RKC speler een op een met de keeper te staan, maar Koopmans redde bekwaam.
En alhoewel RKC voetballend sterker was dan ADO Den Haag, maakte ADO toch een georganiseerde en stevige indruk.

In de 32e minuut werd het 1-0. Summerville werd neergehaald en uit de vrije trap die volgde, kon Pinas netjes inkoppen. Dat zorgde voor een enorme en voelbare opluchting. Zonder dat er veel gebeurde, haalde ADO de rust.
Na de rust zette RKC aan. ADO verdedigde geconcentreerd en RKC kreeg weinig echte kansen, maar wel heel veel balbezit.
In het Haags Kwartiertje werd de wedstrijd op slot gegooid. De ingevallen Meijers mocht een vrije trap nemen, nadat -weer- Summerville was neergehaald en zijn tegenstander met rood het veld moest verlaten. Meijers haalde van 18 meter fraai uit en krulde de bal in de korte hoek: 2-0.

Hierna was de wedstrijd gespeeld. Beide ploegen geloofden het wel. ADO heeft weer een beetje hoop, maar ook zware wedstrijden voor de boeg (Utrecht uit en Vitesse thuis). Of het lek boven is? Moeilijk te zeggen. Voetballend blijft het moeizaam. Wel heeft ADO weer uit twee dode spelmomenten gescoord en als dat wapen maar gebruikt kan blijven worden, moet het mogelijk zijn om te blijven scoren. Samen met vernieuwd zelfvertrouwen is ADO de goede weg ingeslagen. Het ging in ieder geval VVV voorbij in de ranglijst... ook al is het op doelsaldo :)