volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 AJA 25 18 2 5 56
2 AZA 25 18 2 5 56
3 FEY 25 14 8 3 50
4 PSV 26 14 7 5 49
5 WII 26 13 5 8 44
6 UTR 25 12 5 8 41
7 VIT 26 12 5 9 41
8 HER 26 10 6 10 36
9 GRO 26 10 5 11 35
10 HEE 26 8 9 9 33
11 SPA 26 9 6 11 33
12 EMM 26 9 5 12 32
13 VVV 26 8 4 14 28
14 TWE 26 7 6 13 27
15 ZWO 26 7 5 14 26
16 FOR 26 6 8 12 26
17 ADO 26 4 7 15 19
18 RKC 26 4 3 19 15
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 10-01-2020 08:34:00

China eens met investeringsplan en Kishna 1 van de mogelijke versterkingen


Na de oefenwedstrijd tegen Hoffenheim aan het eind van het trainingskamp in Spanje sprak de media met algemeen directeur Mo Hamdi over stand van zaken rond het investeringsplan en de mogelijke versterkingen voor ADO Den Haag.


Om de club van degradatie te redden zijn de afgelopen tijd trainer Alan Pardew en assistentrainer Chris Powell voor de groep gezet, waar deze week Paul Butler bijkwam.Omroep West stelde de volgende vragen aan Mo Hamdi over onder meer het investeringsplan en de mogelijke versterkingen.


Tijdens de presentatie van de nieuwe trainer vertelde je dat je een investeringsplan aan de Raad van Commissarissen en United Vansen moest presenteren alvorens ADO kon gaan investeren in nieuwe spelers. Is er al reactie?Mo Hmadi ADO Den Haag
Zeker, anders hadden we Sam Stubbs niet kunnen aantrekken. We zijn momenteel actief bezig in de markt om ook andere spelers aan te trekken. Dan krijg je te maken met de vraagprijs, of de spelers willen en de huidige club. We hebben absoluut een overeenstemming bereikt met de grootaandeelhouder, maar ook met de RvC, want die is hier ook belangrijk in. We merken dat we op een fijne manier samenwerken op dit moment. En dat voelt goed.


Komen er nog meer nieuwe spelers?
We zijn op dit moment druk bezig. We proberen directe versterkingen te halen of spelers die een directe concurrent zijn van de huidige spelers, om de jongens scherper te krijgen richting de tweede helft van het seizoen. Je weet namelijk ook niet wat er gaat gebeuren qua blessures. We zijn actief en hopen voor de wedstrijd tegen RKC nog meer versterking in huis te hebben. Daarin zijn we uiteraard wel afhankelijk van andere partijen en de prijs.Wat zou je kunnen doen? Om hoeveel spelers gaat het?
Dat is lastig te zeggen. Dat ligt ook een beetje aan hoe sommige zaken zich gaan ontwikkelen. Als we kijken naar aantallen, dan zeg ik drie, dus dan zouden er nog twee bij moeten komen, maar het kunnen er ook zomaar vier zijn.Je hebt het over spelers halen, maar hoe staat het met de vertrekkende spelers zoals Pawel Cibicki en Aleksander Bjelica? Beiden worden gehuurd, maar komen niet meer voor in de plannen van ADO Den Haag.
Ook dat is een proces. Het halen van nieuwe spelers en huidige spelers die hun geluk elders mogen beproeven. Het proces is nu zo dat wij met een aantal clubs in gesprek zijn om te kijken of zij hen willen overnemen. Maar voordat ze weg zijn, zijn ze nog speler van ADO Den Haag.Zijn er nog meer spelers die weg mogen?
Weg mogen… Het gaat om vraag en aanbod. Als een club ons belt en navraag doet naar een speler die in de eerste seizoenshelft wat minder heeft gespeeld, dan zou het een mogelijkheid kunnen zijn om deze te verhuren.Wij horen geluiden uit Doetinchem dat Michiel Kramer daar is aangeboden. Klopt dat?
Wij hebben hem niet aangeboden en zijn ook niet gebeld. Die interesse is mij niet bekend.Over nieuwe spelers gesproken. Ricardo Kishna is bijna hersteld, zou dat wat zijn?
Dat zou zeker wat kunnen zijn, absoluut. Twee maanden geleden belde Ricardo mij toevallig nog op met de vraag of hij de verre uitwedstrijd tegen Heracles kon bezoeken. Dat geeft wel aan dat hij zeer betrokken is bij onze club. We hebben ook waardering voor Ricardo. We gaan de komende tijd bekijken of hij een optie kan zijn.Eén van de grootste uitgaande transfers van ADO Den Haag was de verkoop van Bjorn Johnsen aan AZ. Hij vertrok voor een kleine drie miljoen euro. Inmiddels heeft AZ hem voor één miljoen euro verkocht aan een club uit Zuid-Korea. Krijgt ADO nog een percentage van de transfer van Johnsen?
Er zijn wel afspraken gemaakt met AZ omtrent de doorverkoop van de desbetreffende speler, maar daar wil ik verder niets over zeggen.
ho Hmadi ADO Den Haag

Onlangs werd financieel directeur Jachin Wildemans gepresenteerd. Hoe lang duurt het voordat er een commercieel directeur/manager wordt aangesteld?
Dat is een terechte vraag. We zijn daar momenteel mee bezig. Ik wil dat het team op volle oorlogssterkte is. Wij hopen binnen twee maanden een commercieel directeur aan te stellen, maar kwaliteit gaat boven snelheid.

Half december werd technisch manager Jeffrey van As vrijgesteld van werk. Deze week maakten jullie bekend dat zijn contract is ontbonden. Hoe gaan jullie de vacante positie invullen?
De bedoeling is dat we eerst intern kijken hoe we dit gaan inkleden. Ook met Martin Jol. We zijn blij met zijn aanstelling als technisch adviseur en willen hem graag lang aan boord houden. Daar gaan we eerst mee praten en daarna zal duidelijk worden hoe we dit gaan invullen.Tot slot nog even de transfer van Wilfried Kanon. Hij vertrok begin september voor zeshonderdduizend euro naar het Egyptische Pyramids FC. Die club betaalt in termijnen. Komen zij al haar betaalverplichtingen tot dusver na? We hoorden geluiden dat het tweede betalingstermijn nog niet ontvangen was.
Daar hoef je je geen zorgen om te maken. Dat is allemaal binnen. En ook de betaaltermijnen van Nasser El Khayati zijn tot dusver binnen.