Datum plaatsing: 22-12-2019 14:24:00

Verslag en foto's: Ajax heeft geen moeite met ADO Den Haag

ADO Haag heeft in de uitwedstrijd tegen Ajax niet kunnen stunten. De stand in de Johan Cruyff Arena werd 6-1 voor de Amsterdammers

ADO Den Haag speelde zondag de laatste wedstrijd voor de winterstop uit tegen Ajax.
Interim trainer Dirk Heesen zit deze week nog op de bank. De Engelse trainer Alan Pardew die binnenkort het stokje van Heesen zal gaan overnemen volgde de wedstrijd, zou naar verluidt, vandaag op de tribune de wedstrijd hebben bekeken.

Heesen begon deze wedstrijd weer met een 4-4-2 ipv 4-3-3 opstelling. Met Summerville en Necid in de spits en Haye op het middenveld. En Bakker die Beugelsdijk vervangt. Beugelsdijk is door zijn tweede gele kaart vorige week in de wedstrijd tegen FC Twente geschorst. Bovendien kampt de speler met een dubbele breuk in zijn pols, een blessure die hij in het begin van diezelfde wedstrijd opliep.

ADO had tegen Ajax weinig in te brengen, het wist wel een aantal corners te creeeren, maar dat bleef echter zonder resultaat.
Ajax zette druk op het doel van Luuk Koopmans en wist gebruik te maken van de ruimte die achter de verdediging van ADO Den Haag overbleef. In de 15e minuut kwam de Amsterdamse ploeg op voorsprong doordat Ziyech Meijers wist te omzeilen. Acht minuten later verdubbelde Van de Beek de voorsprong: 2-0.
Even daarna gebeurde er iets opmerkelijks. Ajax keeper Onana kwam toen Summerville voor het doel verscheen als een bezetene vanuit de 16 en liep daarbij de jonge aanvaller ondersteboven. De keeper werd niet bestraft, maar kreeg zelfs nog een vrije trap mee  van scheidsrechter Higler.
Twee debuterende basisspelers van Ajax, Ekkelenkamp en Gravenberch brachten de de ruststand ook nog op 4-0.
Het blijft een vreemde situatie dat spelers die vorige week nog uitkwamen in het tweede team van Ajax in de Keukenkampioen divisie buiten een transferperiode om nu in het eerste elftal van Ajax uit mogen komen.

In het begin van de tweede helft vergrootte Ajax de voorsprong tot 6-0 door doelpunten van Tadic en Traoré. Laatstgenoemde is de derde debuterende speler in de basis van de thuisclub.
Ondertussen wisselde Heesen Milan van Ewijk voor Erik Falkenburg en Necid voor Van Kleef.
ADO kwam er op een paar kansjes van Summerville en Falkenburg na er verder niet echt uit en probeerde de tussenstand voor de Amsterdamse ploeg niet groter te maken. Dat resulteerde in de tweede gele kaart, en dus rood voor Bakker in de 80e minuut.
In de laatste minuten was er ook nog een opstootje nadat Summerville in botsing was ekomen met Martinez. Tagliafico kwam verhaal halen bij Summerville en het werd even grimmig, toch besloot scheidsrechter Higler geen geel aan de betrokken spelers uit te delen.
In de blessuretijd werd de stand op het scorebord iets minder pijnlijk voor ADO. Summerville werd onderuit gehaald in de 16 en de bal werd op de stip gelegd. De jonge huurling van Feyenoord wilde de strafschop zelf nemen, aanvoerder Aaron Meijers maakte Summerville duidelijk dat Goossens de aangewezen persoon was. Die benutte de penalty feilloos en zo werd het op het allerlaatste moment nog 6-1.

In de winterstop met een nieuwe trainer zal er hard moeten worden gewerkt om uit het onderste gedeelte van de ranglijst te komen.