Sportkroniek

Datum plaatsing: 14-10-1913 19:59:00

ADO voor rust al langs Bloemendaal

A.D.O.I speelde afgelopen Zondag op haar terrein aan Westduinen tegen Bloemendaal dat de vorige week met 4-1van UNI I verloor.

A.D.O. was volledig, terwijl Bloemendaal 2 invallers had. Onder leiding van scheidsrechter Drees trappen de rood-zwarten af en brengen al dadelijk de Bloemendaalsche achterhoede in het nauw. Toch duurt ’t nog al vrij lang, alvorens A.D.O. weet te doelpunten. Thans doet Bloemendaal ook enige bezoeken aan de A.D.O-veste, doch hier is de achterhoede zeer goed. De rust komt met 1-0.

Na de rust is Den Haag voortdurend sterker, doch de voorhoede is voor het witte doel totaal de kluts kwijt, en men schiet maar luk-raak in het wilde weg, waardoor vele pracht kansen verloren gaan.

De laatste 10 minuten zet Bloemendaa1 er alles op om gelijk te maken, doch ook nu is de A.D.O.-achterhoede schitterend en als scheidsrechter Drees voor het einde fluit heeft A.D.O. met 1-0 gewonnen, dank zij haar verdediging, die goed op dreef was.

A.s. Zondag moet A.D.O. naar Leiden, om daar L.V.V. I te ontmoeten. De rood-zwarten kunnen wel eens met een overwinning terugkeeren. A.D.O. komt Zondag waarschijnlijk in een nieuw clubcostuum uit.