Datum plaatsing: 13-12-2019 22:40:00

Vrouwenvoetbal: Foto's: ADO wint tweede ronde van de Eredivisie Cup

ADO Den Haag Vrouwen speelde vrijdag in het Cars Jeans Stadion om handhaving op het derde niveau van de Eredivisie tegen Excelsior Barendrecht. De wedstrijd eindigde in gelijkspel. Gelijkspel was voldoende voor handhaving.

De wedstrijd voor handhaving op het derde niveau van de Eredivisie Cup eindigde in gelijkspel en dat was voldoende om de tweede ronde te winnen en zich voor de derde ronde te plaatsen.

ADO speelde in de tweede ronde van de Eredivisie Cup voor de derde maal op rij tegen Excelsior Barendrecht.
De uitwedstrijd eindigde vorige week in een 1-2 overwinning voor ADO door doelpunten van Jaimy Ravensbergen en Shanique Dessing. De week daarvoor eindigde de wedstrijd doelpuntenloos.

Vanavond was een gelijkspel dus voldoende voor handhaving op het derde niveau, maar de ADO Den Haag Vrouwen gingen uiteraard voor de winst.

ADO begon de wedstrijd goed en wist al in de 10e minuut op voorsprong te komen. Chasity Grant scoorde op aangeven van Shanique Dessing de 1-0. Er waren daarna wat kansen vooral voor ADO, maar er werd voor de rust niet meer gescoord.

Na de rust had ADO nog steeds overmacht.
Chasity Grant maakte in de 63e minuut haar tweede doelpunt van de avond. Vlak daarna maakte Gite Deckers haar debuut. Zij kwam in het veld voor Shanique Dessing.
Lang kon ADO niet van de 2-0 voorsprong genieten, want acht minuten later wist invalster Joline Amani van de tegenpartij de aansluitingstreffer te maken: 2-1. En niet veel later volgde de gelijkmaker: 2-2.
Daarna werd het nog spannend. Maar gelukkig wist ADO Den Haag de stand gelijk te houden. Er was zelfs nog even kans op een overwinning, maar het schot van Chasity Grant in de allerlaatste minuut ging net naast het doel van Isa Pothof.

ADO Den Haag wint door het gelijkspel de tweede ronde van de Eredivisie Cup en gaat door naar de derde ronde.
De club die na de derde ronde als eerste eindigt, wint de Eredivisie Cup.