16 TEL 35 9 6 20 33
17 TOP 35 10 2 23 32

Datum plaatsing: 30-11-2019 23:09:00

Verslag en foto's: ADO lijdt forse nederlaag in Almelo

ADO Den Haag is zaterdagavond finaal van de mat gespeeld door Heracles Almelo. De eindstand werd 4-0 voor Heracles.

Vorig seizoen werd het 4-2 voor de thuisclub. De doelpunten die ADO op naam schreef waren een eigen doelpunt van Heracles en een doelpunt van Dion Malone.
ADO Den Haag won drie van de laatste 17 wedstrijden die in Almelo gespeeld werden. Ook zaterdag was Heracles een maat te groot voor de Haagse ploeg.

Trainer Fons Groenendijk bracht een aantal wijzigingen in het basiselftal aan. In de plaats van Hooi stond nu Falkenburg linksbuiten. Op het middenveld kwam Haye in de plaats van Bakker, die in de wedstrijd vorige week tegen Willem II na een half uur werd gewisseld. En Malone kwam terug van een wedstrijd schorsing die hij had opgelopen na vijf gele kaarten.

Bij Heracles kwam afgelopen week het nieuws naar buiten dat hun techtsback Navajo Bakboord tijdens een interland met Oranje onder -20 tegen Frankrijk een zware knieblessure opliep waardoor hij voorlopig is uitgeschakeld.

ADO Den Haag wist tegen de Almelose spelers totaal geen weerstand te bieden. De thuisploeg kwam in de 23e minuut door een doelpunt van Cyriel Dessers op voorsprong.
Vlak voor rust verdubbelde Mauro Junior de stand: 2-0.

ADO kreeg vorige week in de thuiswedstrijd tegen Willem II ook een ruststand van 0-2 te verduren, maar wist in de tweede helft de stand die zelfs tot 1-3 voor de Brabanders was opgelopen om te buigen naar gelijkspel.
Dat bleek er zaterdagavond in Almelo echter totaal niet in te zitten.

Dessers maakte al vroeg in de tweede helft zijn tweede treffer van de avond en bracht de stand daarmee op 3-0. Even later werd het ook nog 4-0 door Alexander Merkel en was daarmee de wedstrijd in de 65e minuut al gespeeld.
Groenendijk die eerder al Tom Haye voor Bilal Ould-Chikh had gewisseld wisselde daarna uit voorzorg Tom Beugelsdijk voor Bjelica.
Even leek ADO in de 81e minuut de stand iets draaglijker te maken, Necid schoot de bal achter doelman Blaswich, maar de VAR constateerde dat er hands was gemaakt. Het doelpunt werd afgekeurd, en dus stond er nog steeds 4-0 op het scorebord, ook na het eindsignaal van scheidsrechter Manschot.

Helaas doet ADO weer geen goede zaken en wordt de stand van zaken hachelijker, omdat concurrent Fortuna Sittard van FC Groningen wist te winnen.

Volgende week zaterdag speelt ADO thuis tegen FC Twente. De wedstrijd begint om 18:30 uur in het Cars Jeans Stadion.