volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA 0 0 0 0 0
3 AZA 0 0 0 0 0
4 EMM 0 0 0 0 0
5 FEY 0 0 0 0 0
6 FOR 0 0 0 0 0
7 GRO 0 0 0 0 0
8 HEE 0 0 0 0 0
9 HER 0 0 0 0 0
10 PEC 0 0 0 0 0
11 PSV 0 0 0 0 0
12 RKC 0 0 0 0 0
13 SPA 0 0 0 0 0
14 TWE 0 0 0 0 0
15 UTR 0 0 0 0 0
16 VIT 0 0 0 0 0
17 WII 0 0 0 0 0
18 ZWO 0 0 0 0 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 30-11-2019 09:00:00

Tom Beugelsdijk: Laat je niet gek maken


ADO praat, kijkt terug en gaat snel weer door
Tom Beugelsdijk heeft met ADO iets recht te zetten.


door Yorick Groeneweg


Met een zeventiende plek en een morrende achterban staan de staf en de selectie van ADO Den Haag in het oog van de orkaan. Terwijl de druk van buiten steeds groter lijkt te worden, proberen ze zelf vooral de rust te bewaren.
Tom Beugelsdijk, ADO Den Haag, Willem II, Eredivisie
Normaal zou Tom Beugelsdijk het niet in zijn hoofd halen om zich op zondag voor een wedstrijd tussen VVV en FC Twente op de bank te installeren. Toch stemde hij zijn televisie afgelopen weekeinde tijdens zijn vrije middag bewust een keer niet op één van de topclubs af.


"Natuurlijk moeten we het zelf doen, maar ik hou nu de concurrenten meer in de gaten dan wanneer we negende staan", vertelt de Haagse verdediger, die de Limburgers ook nog eens zag winnen. ADO zakte daardoor op de eredivisieranglijst naar de zeventiende plek, ondanks het gelukkige 3-3 gelijkspel van een avond eerder tegen Willem II.


Weinig veranderingen
Het kijkgedrag van Beugelsdijk was in de afgelopen week één van de weinige dingen, die echt anders waren in en om de selectie van ADO Den Haag. Want veel bleef in aanloop naar het uitduel van vanavond met Heracles bij hetzelfde. Zo werd er een dag na de wedstrijd tegen Willem II alweer vroeg uitgelopen en daarna - vooral de slechte eerste helft - geanalyseerd.

"We moeten ook meteen weer door", zegt Fons Groenendijk, die daarin altijd het voortouw neemt. "Bijvoorbeeld door eerst de teleurstelling een plek te geven", vervolgt de trainer, die daarvoor nu een deel van de spelers apart bij zich riep. Hij vroeg hen waarom het begin tegen Willem II zo zwak was. Ondanks een plek zo laag op de ranglijst en een duidelijk ontevreden publiek.

"Er zit ook een verschil in hoe je een wedstrijd begint", vindt Groenendijk, die in Almelo vanaf minuut 1 een zeer agressief ADO verwacht. "Dus dat je niet pas in de rust denkt: met het mes op de strot gaan we één op één spelen en opeens wél de duels winnen."


Bij dit ADO moet het al vaak uit de tenen komen, als weer eens wordt overgeschakeld naar een opportunistische speelwijze met lange ballen op sterke koppers als Tomas Necid en Lex Immers om een achterstand nog om te buigen.

"Zo zouden we ook kunnen beginnen. Dat soort dingen wordt ook wel benadrukt vanuit de staf, maar het moet ook uit de spelers zelf komen", countert Groenendijk, die er niet door is verrast dat dit nu blijkbaar onvoldoende is. "De jongens zoeken zelf ook naar antwoorden. Dat zie je vaak als een ploeg minder draait."
Dat ADO slechts één van de laatste negen wedstrijden won, is voor trainer Groenendijk geen reden om zijn elftal, speelwijze en voorbereiding voor de eerstvolgende wedstrijd op de schop te gooien. "Het is zaak je niet gek te laten maken", draagt Groenendijk vooral uit om rustig te blijven, al merkt hij ook dat dat niet bij alle spelers lukt.Als voorbeeld noemde Groenendijk Beugelsdijk. "Hij is een betrouwbare verdediger, maar die hoort van alles en wil zoveel dingen corrigeren dat hij zelf uit positie gaat lopen. Onder alle omstandigheden moet je rustig blijven. Dat is alleen niet zo makkelijk."

"Het was extreem slecht", keek de verdediger er gisteren na de laatste training zelf op terug. "Het leek net of we niet wilden, terwijl dat niet zo was. Wat wel? Een stukje bereidheid om elkaar te willen helpen. Als de bal links is, wil dat niet zeggen dat ze op rechts niks hoeven te doen. Dat moet wel."


Toch is Beugelsdijk ervan overtuigd dat ADO snel weer gaat winnen. In de tweede helft tegen Willem II zag hij om zich heen wel die overgave en kon hij zich al meer op zijn eigen spel focussen. Iets wat weer vertrouwen geeft voor vanavond. Beugelsdijk: "Geloof me, het is een kwestie van tijd. Ik ga heel gemotiveerd die bus in naar Almelo om ten koste van alles die drie punten te pakken."