volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA 0 0 0 0 0
3 AZA 0 0 0 0 0
4 EMM 0 0 0 0 0
5 FEY 0 0 0 0 0
6 FOR 0 0 0 0 0
7 GRO 0 0 0 0 0
8 HEE 0 0 0 0 0
9 HER 0 0 0 0 0
10 PEC 0 0 0 0 0
11 PSV 0 0 0 0 0
12 RKC 0 0 0 0 0
13 SPA 0 0 0 0 0
14 TWE 0 0 0 0 0
15 UTR 0 0 0 0 0
16 VIT 0 0 0 0 0
17 WII 0 0 0 0 0
18 ZWO 0 0 0 0 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
 ADOfans.nl

Datum plaatsing: 28-11-2019 19:47:00

We moeten stoppen met roepen dat het wel goed komt


ADO is na het gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen Willem II naar de zeventiende plek gezakt. Met de tegenvallende prestaties neemt het gemor vanuit de supporters toe. Maar dat richt zich niet op trainer Fons Groenendijk.


door Marijn Abbenhuijs


'Tijd voor de grote schoonmaak'. De boodschap was zaterdagavond kraakhelder. Voor de supporters die tijdens de thuiswedstrijden van ADO op Midden-Noord plaatsnemen, hing een groot spandoek met daarop die tekst. Zij vinden dat het technische beleid van de Haagse club faalt en er beleidsmakers moeten vertrekken. Uit het statement dat supporterscollectief FCDH kort voor de wedstrijd tegen Willem II op haar facebookpagina plaatste, blijkt dat het hen in eerste instantie vooral om manager voetbalzaken Jeffrey van As gaat. FCDH legt uit dat behalve de tegenvallende resultaten en de geringe rol die de nieuw aangetrokken spelers dit seizoen spelen een gesprek daaraan ten grondslag ligt.Vrijdag zaten FCDH, Fan Support en Van As met elkaar aan tafel en die ontmoeting was de supporters niet bevallen. "Ik heb begrepen van de mannen van FCDH dat ze vonden dat Van As zich kleinerend opstelde tegenover hen", vertelt Jacco van Leeuwen, voorzitter van supportersvereniging Haagsche Bluf. "Ik begrijp de onvrede wel. De manager voetbalzaken is verantwoordelijk voor de selectie en we hebben er nu één die vrijwel geen waarde vertegenwoordigt. Veel supporters vinden bovendien dat hij niet tegen kritiek kan en maar blijft hameren op goede resultaten uit het verleden. 'Goed dat je Nasser El Khayati hebt gehaald, maar nu gaan we degraderen', zijn de reacties die hij daarmee oproept."Stoelpoten
De kritiek op de manager voetbalzaken is echter niet unaniem. Alberto van der Spiegel, bekend van adojournaal.nl, zegt niet alleen namens zichzelf te spreken als hij zich achter de technische leiding van de club schaart. "Ik vind niet dat wij als supporters aan de stoelpoten van Van As moeten gaan zagen", geeft hij aan. "Als ik naar de supermarkt ga, mijn karretje volgooi en bij de kassa zeg dat ik geen geld heb, zeggen ze dat ik alles weer terug moet zetten. Zo werkt het bij ADO ook. Als je geen middelen hebt, kun je niets halen."

Waar de supporters van ADO wel eensgezind over lijken te zijn, is de positie van trainer Fons Groenendijk. "Er is wel eens kritiek op de opstelling en wissels, maar er is geen oproep tot ontslag, omdat de supporters zien dat dit de selectie is waarmee hij het moet doen", benadrukt Van Leeuwen. "Het is net als met het Nederlands elftal, dat achttien miljoen bondscoaches heeft. Er wonen één miljoen ADO-trainers in Nederland, die allemaal vinden dat bepaalde spelers een kans moeten krijgen. Daar hebben mensen een mening over, dat is niet anders dan normaal."
Punten

Toch hebben ook Van Leeuwen en Van der Spiegel geconstateerd dat Groenendijk na de wedstrijd tegen Willem II een aangeslagen indruk maakte. "Op basis van zijn interviews na afloop van dat duel vroegen veel mensen zich af of hij het nog wel ziet zitten", zegt Van der Spiegel. "Als je geen punten pakt, is het niet makkelijk om trainer te zijn van ADO Den Haag, maar ik vind dat hij er goed mee omgaat. Hij is relaxed. Hij geeft niet op, hoor."

Toch wil Van Leeuwen nog wel een kanttekening plaatsen bij het gevoel rondom ADO. "We moeten stoppen met roepen dat het wel goed komt", benadrukt de voorzitter van de supportersvereniging. "Want als we nu niet heel snel punten gaan pakken, komt het niet goed."