volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA 0 0 0 0 0
3 AZA 0 0 0 0 0
4 EMM 0 0 0 0 0
5 FEY 0 0 0 0 0
6 FOR 0 0 0 0 0
7 GRO 0 0 0 0 0
8 HEE 0 0 0 0 0
9 HER 0 0 0 0 0
10 PEC 0 0 0 0 0
11 PSV 0 0 0 0 0
12 RKC 0 0 0 0 0
13 SPA 0 0 0 0 0
14 TWE 0 0 0 0 0
15 UTR 0 0 0 0 0
16 VIT 0 0 0 0 0
17 WII 0 0 0 0 0
18 ZWO 0 0 0 0 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
De Telegraaf

Datum plaatsing: 26-11-2019 09:51:00

In jaar vol persoonlijk leed maakt Muringen zijn langverwachte profdebuut


Lichtpuntje in zware tijden


door Jeroen Kapteijns
 
 
Een lichtpuntje in een loodzwaar jaar. Zo omschrijft ADO Den Haag-verdediger Dehninio Muringen zijn debuut in de hoofdmacht van de Hagenaars, afgelopen zaterdag tegen Willem II. Muringen (20) kreeg het dit jaar flink voor zijn kiezen. Kort achter elkaar overleden zijn moeder en zijn broer Kelvin Maynard, die oud-prof was van FC Volendam, FC Emmen en Royal Antwerp FC.
 
"Ik ben blij met mijn eerste minuten in het eerste", aldus Muringen. "Ik zit al een tijdje bij de selectie, maar mijn debuut was er nog niet van gekomen. Nu kreeg ik de kans op de rechtsbackpositie. Dat is eigenlijk niet mijn positie, want ik ben een centrale verdediger, maar in de jeugd heb ik daar wel vaker gespeeld. Ik hoop er een mooi vervolg aan te geven dit seizoen en ook speelminuten te kunnen maken op mijn eigen positie als centrale verdediger."
 
 
Muringen is via een omweg bij ADO Den Haag terechtgekomen. "Ik heb zeven jaar bij Ajax gespeeld, een jaartje bij Zeeburgia, daarna bij FC Utrecht en sinds twee jaar bij ADO Den Haag. Bij Ajax heb ik een paar jaar bij Matthijs de Ligt in het team gezeten. Samen stonden we centraal achterin. Mijn sterke punten zijn het één-op-één-verdedigen, het spelen van duels en mijn passing."
 
Door het debuut gebeurt er eindelijk weer iets positiefs in het leven van de jonge voetballer, die zulke zware klappen incasseerde. "Het is echt een heel moeilijk jaar. Ik had nooit kunnen denken dat dit zou gebeuren. Zo zie je maar weer, dat je nooit weet wat er op je weg komt."
 
Vier maanden na het overlijden van zijn moeder kreeg Muringen weer een opdoffer te verwerken, toen zijn grote broer wreed uit het leven werd gerukt. "Kelvin is altijd mijn voorbeeld geweest als voetballer en dat is hij nog steeds. Kelvin steunde me in mijn carrière en stond altijd voor me klaar. Als voetballers hebben we wel iets weg van elkaar met onze fysieke kracht, al was Kelvin een rechtsback en ben ik een centrale verdediger", aldus de ADO-speler, die de achternaam van hun moeder heeft, terwijl zijn oudere broer de achternaam van hun vader droeg.
 
 
"Wil hele familie trots maken"
Muringen is vastbesloten om zijn voetbaldromen uit te laten komen. "Ik wil slagen als voetballer en daarmee mijn hele familie trots maken. Ik blijf keihard werken om zo ver mogelijk te komen. Mijn doel is nu om een vaste eerste elftal-speler te worden bij ADO. In oktober heb ik voor twee jaar bij ADO getekend, mijn eerste profcontract."
 
 
De Amsterdammer in Haagse dienst is erg blij met alle support, die hij in dit moeilijke jaar bij ADO heeft gekregen. "De club heeft me geweldig opgevangen. Ik ben ook heel goed gesteund door mijn ploeggenoten. Michiel Kramer en Aaron Meijers kenden Kelvin goed, want zij hebben met hem samengespeeld bij FC Volendam. Trainer Fons Groenendijk heeft ook veel met me gesproken en me gerustgesteld en vertrouwen gegeven. Daar ben ik hem heel erg dankbaar voor."