Datum plaatsing: 23-11-2019 23:45:00

Verslag en foto's: Benauwd punt uit duel met Willem II

ADO Den Haag heeft zaterdagavond in het Cars Jeans Stadion een 1-3 achterstand in het Haags kwartiertje alsnog weten om te buigen in een 3-3 gelijkspel.

ADO stond voor het begin van de wedstrijd voor een moeilijke taak. Uit 13 gespeelde wedstrijden waren er nog maar 10 punten behaald en dus moeten er in de vijf wedstrijden die ADO voor de winsterstop voor de boeg heeft punten worden gesprokkeld om uit de onderste regionen van de ranglijst weg te komen. Allereerst was dus vanavond Willem II, die voor deze wedstrijd de zesde plek op de ranglijst innam, aan de beurt.

ADO Den Haag won nog maar een keer in de laatste acht wedstrijden. Hoog tijd dus om nu punten binnen te halen.

Trainer Fons Groenendijk kon deze wedstrijd niet beschikken over Dion Malone, die in de afgelopen uitwedstrijd tegen Fortuna Sittard zijn vijfde gele kaart opliep en daardoor deze wedstrijd vanaf de tribune toekeek.
Omdat Milan van Ewijk ziek is en Robin Polly net terug is van een interland met Jong Ghana, werd Dehninio Muhringen als rechtsback opgesteld, wat het debuut voor de jonge speler betekende.
Verder startte ditmaal Tomas Necid ten koste van Michiel Kramer in de spits.

Voor de aftrap van de wedstrijd werd Lex Immers in het zonnetje gezet die zijn 250e wedstrijd voor ADO Den Haag speelde.
Na de aftrap werd er door de spelers van beide ploegen niet gespeeld in het kader van de anti-racisme actie.

De eerste helft was het spel van het Haagse team dramatisch slecht. Willem II daarentegen speelde sprankelend en wist na een paar grote kansen in de eerste 10 minuten niet benut te hebben, het net in de 12e minuut wel te vinden: 0-1. Het was daarna hard werken voor ADO Den Haag keeper Luuk Koopmans, want de Brabanders wisten het hem keer op keer lastig te maken, maar Koopmans wist ADO vooralsnog te behoeden voor een grotere achterstand.
Ondertussen wisselde Groenendijk tien minuten voor de rust de blunderende Bakker voor Haye.
Maar niet alleen Bakker was vanavond niet in goede doen, ook de overige spelers speelden niet best en gaven de spelers van Willem II alle ruimte. Dat resulteerde in de 0-2 in de 39e minuut: Pavlidis schoot via onderkant lat de bal achter Koopmans.

Zoals we vaker dit seizoen (en ook het vorige seizoen) hebben gezien volgt er na een slechte eerste helft vaak een betere tweede helft van ADO Den Haag. Die tweede helft werd begonnen met Falkenburg in de plaats van Hooi.
Necid maakte in de 49e minuut op aangeven van de wederom zeer goed spelende jonge Summerville de aansluitingstreffer 1-2.
Een beetje hoop voor de groen/gelen, maar het spel bleef slecht en zo viel in de 56e minuut ook de 1-3 voor Willem II, wederom een doelpunt van Pavlidis.
Een minuut later kwam Bjelica in het veld voor Muringen. Ook voor Bjelica betekende het dit seizoen zijn debuut.
ADO kwam pas in het Haags kwartierje terug in de wedstrijd. In de 83e minuut scoorde Necid zijn tweede doelpunt van vanavond: 2-3. Het publiek ging er massaal achterstaan, want de gelijkmaker hing in de lucht. Die kwam er dan ook: In de 88e minuut scoorde Goossens op zeer fraaie wijze, wat waarschijnlijk het doelpunt van de week gaat worden, de 3-3.

Het publliek kon opgelucht ademhalen, maar weet ook dat een punt veel te weinig is. ADO Den Haag staat nu op de 16e plek en voelt de hete adem van VVV-Venlo in de nek, die zondag een thuiswedstrijd speelt tegen FC Twente en bij winst ADO Den Haag op de een-na-laatste plek van de ranglijst kan zetten. Een plek die, volgens de nieuwe regels, aan het eind van het seizoen rechtstreekse degradatie betekent.

Volgende week zaterdag, wederom op het late tijdstip van 20:45u, speelt ADO Den Haag uit tegen Heracles Almelo.
Hopelijk wordt vanaf die wedstrijd de stijgende lijn ingezet. Het debuut van zowel Haye als Bjelica was in ieder geval hoopvol.