het vaderland

Datum plaatsing: 16-01-1923 11:10:00

Verzwakt ADO wint toch van ODS

A.D.O. dat te Dordrecht voor de eerste maal tegen O.D.S. speelde, heeft zich van haar beste zijde laten zien en een volkomen verdiende overwinning behaald, die zij te danken heeft aan haar vasthoudend spel.

Op het gladde veld voelden zij zich weliswaar niet zoo spoedig thuis, waardoor A.D.O. een oogenblik met 'n 2-0 achterstand speelde, doch spoedig daarna herstelden de A.D.O.'ers zich echter. Zij begrepen daarbij ook, dat het zaak is, om op een glad veld zoo dikwijlls mogelijk te schieten.

Een oogenblik werd er voor den regen gestopt. Het veld was er daarna met beter op, zoodat de spelers het zwaar te verantwoorden kregen. A.D.O. slaagde erin, spoedig een tegenpunt door haar midvoor te maken, zodat rust met 2-1 inging in het voordeel van O.D.S.

Het tweede gedeelte begon sensationneel. A.D.O. trapte af en binnen één minuut slaagde zij erin, wederom door haar midvoor, te doelpunten. Daarna was O.D.S. weer de aanvallende partij en het duurde niet lang, of zij nam door haar rechtsbuiten de leiding. A.D.O. was hierdoor niet ontmoedigd en wist door hard werken wederom te scoren. O.D.S. spande zich in, de leiding te hernemen, dooch de Hagenaars waren op hun qui-vive en slaagden er zelfs in, nog een doelpunt ta maken, zoodat het einde met 3-4 voor A.D.O. aanbreekt.

O.D.S. had één invaller, A.D.O. had maar liefst vijf invallers voor deze wedstrijd