volg adofans op ....
volg adofans op Twitter volg adofans op Facebook volg adofans via RSS Join adofans op linkedin Join adofans op instagram
COMPETITIESTAND
      w g v p
1 ADO 0 0 0 0 0
2 AJA 0 0 0 0 0
3 AZA 0 0 0 0 0
4 EMM 0 0 0 0 0
5 FEY 0 0 0 0 0
6 FOR 0 0 0 0 0
7 GRO 0 0 0 0 0
8 HEE 0 0 0 0 0
9 HER 0 0 0 0 0
10 PEC 0 0 0 0 0
11 PSV 0 0 0 0 0
12 RKC 0 0 0 0 0
13 SPA 0 0 0 0 0
14 TWE 0 0 0 0 0
15 UTR 0 0 0 0 0
16 VIT 0 0 0 0 0
17 WII 0 0 0 0 0
18 ZWO 0 0 0 0 0
Prediction League
predictionleague
Bron van dit artikel
AD Haagsche Courant

Datum plaatsing: 21-11-2019 09:46:00

Hector Hevel blikt terug op de cruciale zege op Willem II in 2016


'Het was een bevrijding'


ADO Den Haag won de laatste zeven wedstrijden tegen Willem II allemaal. En daar zaten bevrijdende overwinningen tussen.
 
 
ADO Den Haag, Hector Heveldoor Marijn Abbenhuijs
 
Hector Hevel schetst een decor dat zomaar eens vergelijkbaar zou kunnen zijn met de omstandigheden van aanstaande zaterdag. Op zaterdagavond 5 november 2016 stond de middenvelder voor het eerst dat seizoen in de basis bij ADO. "Het was een koude en vochtige avond", herinnert hij zich het duel in Den Haag. "We stonden laag op de ranglijst en moesten winnen. Het was een heel belangrijk thuisduel voor ons."
 
ADO won met 1-0, door een doelpunt van Tom Beugelsdijk, en Hevel gaf de assist. Het was één van de spaarzame hoogtepunten in een fase waarin ADO nauwelijks won. "Dat doelpunt voelde echt als een bevrijding", vertelt Hevel. "Het is één van de mooiste momenten uit mijn tijd bij ADO. Ik stond eigenlijk voor het eerst écht in de basis, speelde ook ongeveer tachtig minuten en gaf de assist op het winnende doelpunt. Dat alles bij elkaar zorgt ervoor dat ik het onthouden heb."
 
 
Ook de andere wedstrijd in dat seizoen was een belangrijke voor ADO. Na een periode met onder meer zes nederlagen op een rij, verving Fons Groenendijk Zeljko Petrovic als trainer van de Hagenaars. Nog geen twee maanden na die trainerswissel zorgde een nieuwe overwinning op Willem II ervoor dat ADO voor het eerst sinds acht weken de onderste drie plekken op de ranglijst verliet. Een opmars die nog tot de elfde plek in de eindrangstand reikte, volgde.
 
 
En ook vorig seizoen had ADO de punten keihard nodig op het moment dat het in Tilburg won. Een week na het teleurstellende 0-0 gelijkspel in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap, werd het in Brabant 0-3. Fons Groenendijk, die in die periode veelvuldig wisselde op zoek naar de ideale opstelling, zag met Melvyn Lorenzen als linksbuiten en Erik Falkenburg als diepe spits de puzzelstukjes ineens op zijn plek vallen. Falkenburg scoorde al in de negende minuut. Lex Immers maakte er na de rust nog twee. Een overwinning die als een grote opluchting voelde.
 
Zaterdag zal ADO een moord doen voor wéér zo'n avond tegen Willem II. Op wederom een frisse novemberavond in Den Haag. "De omstandigheden kunnen inderdaad vergelijkbaar zijn met die wedstrijd in 2016", blikt Hevel vooruit. "Willem II doet het nu alleen wel goed. Toen stonden zij ook wat lager op het moment dat wij tegen hen speelden. Maar het is duidelijk een prettige tegenstander voor ADO. Ze houden ervan om zelf te voetballen en geven de tegenstander daar ook de ruimte voor. Het is een leuke club om tegen te spelen en de spelers van ADO hebben ook een goed gevoel bij Willem II. Veel belangrijke spelers van de overwinningen van de afgelopen jaren, hebben nu nog steeds een belangrijke rol.
 
 
"Iedere ploeg heeft favoriete tegenstanders. Dat gaat zaterdag ook meehelpen. Het zal een goede wedstrijd worden. Ik denk dat ADO met 2-1 wint."
 
 
 
 
 
ADO in cijfers
 
Zeven
Dat ADO Den Haag de laatste 7 eredivisiewedstrijden tegen Willem II allemaal won, is een unieke reeks voor de club uit Den Haag. Tegen geen enkele tegenstander in de eredivisie lukte dat ooit.
 
 
Twee
Middenvelder Lex Immers heeft persoonlijk ook goede herinneringen aan de wedstrijd tegen Willem II. Vorig seizoen scoorde hij in de uitwedstrijd (0-3) twee keer en in de thuiswedstrijd (6-2) was hij eveneens trefzeker.
 
Tien
ADO heeft een achtste zege op Willem II hard nodig. De Hagenaars hebben na 13 eredivisieduels slechts 10 punten. De laatste keer dat de ploeg minder dan 13 punten had na 14 wedstrijden was in 2006-2007, toen ADO degradeerde.
 
 
Vijfennegentig
Fons Groenendijk gaat zijn 95ste eredivisieduel als ADO-trainer in. Hij evenaart daarmee Maurice Steijn (95 duels) op de vierde plaats aller tijden. Groenendijk won tegen geen enkel team zo vaak als coach als tegen Willem II, namelijk 6 keer. 
 
Zevenenvijftig
Van die 14 doelpunten die ADO dit eredivisieseizoen maakte, kwamen er 8 uit standaardsituaties. Dat is 57 procent van de productie. Geen enkele andere club maakte meer dan 50 procent van zijn goals uit standaardsituaties.