Datum plaatsing: 14-11-2019 15:21:00

ADO verliest in laatste fase oefenduel van Royal Antwerp FC

Het team van Fons Groenendijk speelde donderdagmiddag een oefenduel in en tegen Antwerpen en verloor met 3-2 van de nummer zes in de Belgische Jupiler Pro League.

ADO Den Haag, Lorenzo van KleefDoordat het Nederlands elftal deze week EK-kwalificatie wedstrijden speelt ligt de Eredivisie een weekend stil.

De wedstrijd werd achter gesloten deuren gespeeld en zelfs de pers mocht er van de Belgische club niet bij zijn.

FC Antwerp versloeg afgelopen weekend Club Brugge met 2-1 en bracht de vriendenclub van de ADO supporters daarmee haar eerste nederlaag van dit seizoen toe.

De Roemense trainer van Antwerp, Laszlo Bölöni, staat net als Fons Groenendijk, onder druk omdat de resultaten achterblijven ten opzichte van de verwachtingen.

ADO begon dit maal met doelman Robert Zwinkels en Milan van Ewijk in de basis, verder speelden er een aantal jeugdspelers en een aantal spelers mee die dit seizoen nog niet veel speelminuten gemaakt hebben.

ADO Den Haag kwam in de eerste helft vanuit een corner op voorsprong. Necid schreef het doelpunt in de 36e minuut van de wedstrijd op zijn naam. Vlak voor de rust maakte Miralles van Antwerp de stand gelijk.

Na de rust scoorde Van Kleef, op aangeven van Ould-Chich de 1-2 voor ADO Den Haag.
Antwerp wist echter in de laatste tien minuten van de wedstrijd nog twee maal de bal in het Haagse doel te schieten, waardoor de eindstand 3-2 voor de Belgische ploeg werd.

Opstelling ADO Den Haag: Zwinkels; Van Ewijk (46. Rieder), Muringen, Gorter, Bjelica; Van Kleef, Falkenburg (67. Duijvestijn), Haye; Ould-Chikh (75. Boussakou), Necid, Cibicki