Datum plaatsing: 09-11-2019 21:50:00

Verslag en foto's: ADO opnieuw onderuit tegen Fortuna Sittard

ADO Den Haag speelde 10 dagen na door Fortuna Sittard te zijn uitgeschakeld in de beker, zaterdagavond de competitiewedstrijd tegen de Limburgse ploeg.

Na met 3-0 uitgeschakeld te zijn in de beker, was ADO Den Haag er alles aan gelegen om ditmaal wel in Sittard met een overwinning van het veld af te stappen.

Trainer Fons Groendijk bracht 1 wijziging aan ten opzichte van het bekerduel. Kramer begon dit keer in plaats van Falkenburg in de basis.

De meegereisde supporters zagen een slechte eerste helft, waarin weinig vechtlust van de Haagse spelers te bespeuren was. Fortuna was wederom de betere ploeg en wist in de 40e minuut door een doelpunt van Ciss op voorsprong te komen.

Op slag van rust was er dan eindelijk een grote kans voor ADO, na een vrije trap kopte Immers de bal via de grond op de lat.

Na de rust kwam Necid voor Kramer in het veld.

Zoals vaak speelt ADO in de ene helft beter dan de andere. Dit keer was de tweede helft beter. Tom Beugelsdijk bracht de spanning in de 48e minuut in de wedstrijd terug. Beugelsdijk schoot op de paal, nadat Fortuna doeman een kopbal van Immers had gepareerd. Op slag van het Haags kwartiertje leek Immers dan toch de gelijkmaker te scoren, maar scheidsrechter vdr Kerkhof keurde het doelpunt na tussenkomst van de VAR af wegens hinderlijk buitenspel van Necid.

Daarna kwam Fortuna beter in het spel, ADO werd geirriteerd en dat leverde een regen van gele kaarten op, dieptepunt was een overtreding op Ciss op. Beugelsdijk en ook Groenendijk alsook  Ultee de trainer van Fortuna.

Nadat de gemoederen waren bedaard werd de slotfase bereikt. In de blessuretijd was er nog een kans voor Summerville, maar hij schoot net naast. Dat bleek trouwens in buitenspel positie te zijn.

ADO vertrok met lege handen, maar wel met zes gele kaarten op zak naar huis.